Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 11.10.2024, 18:11   #78
JaTomek

Zapłaciłem składkę :)

Motocykl: ...............
JaTomek jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 godz 9 min 59 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Dzieju Zobacz post
Tak, to te.

Uzupełnię informacje o koledze z mercedesem.
Wsadzając ledowe H7 do oryginalnych reflektorów niesoczewkowych było bardzo źle.
Kupił nowe , po 500zł szt i wczoraj zamontował, soczewkowe przystosowane do H7 i po wsadzeniu ledowych h7 jest idealnie , sprawdzone na przyrządzie ( dla teoretyków ) .
Owszem soczewka nieco uspokoiła ilość światła ale za to poprawnie je ułożyła.
Reflektor soczewkowy nawet przy zastosowaniu chińskich xenonów robił robotę bo w inny sposób modeluje strumień światła. Leda H7 nigdy nie stosowałem ale do H4 miałem dwa podejścia. Pierwsze żarówki H4, które kupiłem nie miały żadnej przegrody i w obydwu reflektorach świeciły jak drogowe. Drugie były podobne do tych z linku (tylko trochę tańsze i z przetwornicą). Reflektory świeciły tak jak powinny a linia odcięcia była dużo bardziej widoczna ale to wynika z intensywności strumienia światła. Nawet ich nie zmieniam przed przeglądem bo nie ma różnicy. Niestety efekte uboczny jest taki, że zakłócają radio i dobrze odbiera tylko stacje z mocnym sygnałem.

Tu pojawia się pytanie o legalność leda Philipsa w reflektorze bo to dalej led a nie światło żarowe. Jak widzę to i w taryfikatorze opłata całkiem spora
JaTomek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem