Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 06.11.2024, 23:57   #40
Dubel

Dubel's Avatar

Miasto: Ålesund, N
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: Rosnacy
Dubel jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 dni 18 godz 41 min 48 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał krakus Zobacz post
Ctek MXS 5.0 - jest też wersja polar. Czy biorąc pod uwagę, że akumulator zazwyczaj niedomaga jak jest duży mróz i ładowanie jest też w tej temperaturze - warto dopłacić do wersji polar, czy to marketing?
Polar ma tryb zimowy na duże mrozy ale nie wydaje mi się to konieczne w pl.

Cytat:
Napisał pałeł Zobacz post
a czym sie różnią poza cena?

porównaj instrukcje i wiesz! jakoś ja nadal nie kumam po co aż tyle płacić za ładowarkę 5A skoro zasilacz labortoryjny o 2krotnie większej mocy kosztuje tylko 60% ceny ładowarki

jak wydrukujesz sobie instrukcje takiej ładowarki obojętnie czy noco czy cetec czy inny prodcuent to nastawy napięcia masz podane masz wszystkie tryby jakie ci sie zamarza z aktualnym wskazaniem V i A
ustawiasz co chesz i juz
Może dla tego że są osoby którym się nie chce stać na tym i pilnować parametrów. Osobiście mam cetka, zasilacz laboratoryjny, ładowarkę modelarska retox czy jakoś tak i standardowy prostownik transformatorowy. Do ładowania używam praktycznie tylko ctek a zasilacz do różnych prac warsztatowych, czasem do ogniw modelarskiej a transformatorowy od paru lat jest "ozdoba" w garażu

https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2
Dubel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem