Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 25.11.2024, 09:33   #642
herni

herni's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Stalowa Wola/ MIELEC
Motocykl: TransAlp+Multistrada + Cagiva Elefant
Przebieg: hohoho
Galeria: Zdjęcia
herni jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 6 godz 27 min 58 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał szynszyll Zobacz post
jezeli motocykl odpala na kablach to wlasciwie znalazles odpowiedz. jak juz tu pisalismy - jakosc akumulatorow dramatycznie spadla kiedys legendarna Yuasa juz wlasciwie nic nie znaczy i znam ludzi, ktorzy reklamowali ja po kilku tygodniach. sprawdzenie stanu akumulatora mozliwe jest tylko testerem zwarciowym, ktory mają niektore warsztaty. sytuacja z odpieciem cewek pradnicy mocno dziwna - tak jakby niesprawny regulator przepuszczal cos i zwieral przez cewki... nigdy sie z czyms takim nie spotkalem.
jedyne rozsadne rozwiazanie to niestety... podstawianie. podjechac do serwisu, zweryfikowac akumulator, nastepnie podstawic regulator. na zdrowy rozum nic madrzejszego nie wymyslisz. dobrze, ze to w sumie bardzo prosty układ wzajemnych zaleznosci a nie jakas pokomplikowana cyfrowka, która zaczeła szaleć.

p.s. od okolo 2 lat zakladam tylko motobatt-y.

Motobatt jest ok,używam w dwóch motocyklach. Ale czy jeszcze dostepny w PL bo brakuje ich ostatnio . Z tego co sie dowiedziałem to dystrybutor zwija interes w UE. Akumulatory Baner tez sa ok.
herni jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem