Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 29.11.2024, 12:24   #1084
zimiok

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Oświęcim
Motocykl: Triumph Tiger 800XC
zimiok jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 tygodni 1 dzień 21 godz 5 s
Domyślnie

Cytat:
To kolejne deklaracje polityczne w ramach zbliżających się wyborów, a tym się nie zajmuję.
Obowiązuje mnie oficjalne stanowisko polskiego IPN, który jest instytucją niezależną i bezpośrednio odpowiadającą za ekshumacje
Cytat:
Bo nie nie wierzę politykom i neobanderowcom.
Romantyzm, ale i dwubiegunowość, przemawia przez Ciebie nie tylko w kwestii aktów własności ziemi, ale również w poglądzie na rzeczywistość. Jak bowiem nazwać szefa IPN startującego na urząd prezydenta RP z ramienia partii politycznej? Czyż nie jest on wówczas politykiem, którym podobno nie wierzysz? Zdanie wcześniej jednak powołujesz się na tę samą osobę jako wyrocznię z przymiotem niezależności.
Czyż gotowość do ekshumacji w 24h nie jest wówczas „deklaracją politycznąw ramach zbliżających się wyborów”, którmi rzekomo się nie zajmujesz?

Cytat:
Informacja z odblokowaniem ekshumacji, mylnie została odebrana przez opinię publiczną jako główny temat spotkania obydwu polityków na s, czyli S-S.
Pisanie „SS” w tym kontekście i w ten sposób jest znacznie poniżej jakości tego wątku. Do jego szowinistycznego i nacjonalistycznego charakteru można się już było przyzwyczaić, ale to jest po ludzku żenujące.

Cytat:
Jakoś tak nie wspomniano o przyjęciu przez Polskę "z największą sympatią" propozycji przejęcia przez Ukraińców, konsulatu generalnego Rosji w Poznaniu, po jego wypowiedzeniu Rosjanom z dniem 30.11.24!
Pochodu UA na zachód ciąg dalszy!
Przepraszam, a coś w tym złego, że przejmują ten konsulat? Szacuje się, że w Poznaniu mieszka ok. 90 tys. Ukraińców, więc jest to jak najbardziej na miejscu.
Rozumiem, że niektórzy mogą tęsknić za obecnością ruskich, ale ja osobiście cieszę się z takiej akurat zamiany.
PS. Polska ma konsulaty Szanghaju, Kantonie i Chengdu. Tośmy na wschód ruszyli! ChRL powinna trząść się ze strachu!

Cytat:
Wyznaję romantyczną prawdę że
GROBY PIECZĘTUJĄ AKT WŁASNOŚCI ZIEMI
Mieszkańcy Szczecina, Świnoujścia czy Gorzowa Wlkp. lubią to!
Na marginesie, mam nadzieję, że nie odnosisz się z tą romantyczną prawdą do granic z czasów romantycznych bo bylibyśmy wszyscy w ciemnej… lesie.

Cytat:
Ofiary ukraińskiego ludobójstwa powinny być ekshumowane na koszt UA, na koszt ludobójców i ich spadkobierców. Wszyscy demonstrujący przywiązanie do zbrodniarzy i ciągłości ich nazistowskiej idei stają się ich współudziałowcami, więc nie powinno być żadnego problemu z ich obciążeniem.
No bez jaj, wielka i dumna Polska ma żebrać o pieniądze na ekshumację i pochówek swoich obywateli? Byłoby to dla mnie uwłaczające i mam nadzieję, że nikt z władz nie wpadnie na ten pomysł.
zimiok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem