Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 02.12.2024, 13:27   #27
blacha_świecie

blacha_świecie's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Motocykl: RD03
Galeria: Zdjęcia
blacha_świecie jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 dni 2 godz 55 min 34 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał fassi Zobacz post
No to zasypać KTMa pieniędzmi z dotacji i będzie lepiej i dalej produkować. Jakie to proste.

Koparka kariery nie zrobię, pisałem Ci kiedyś. Nie mogę nią zarabiać pieniędzy. ze względu na jej wiek, nie spełnia wymogów bezpieczeństwa , więc mogę tylko na własnej działce pracować. Choćby brakuje jej zamków hydraulicznych jakby wąż hydrauliczny miał pęknąć.

Chyba że wezmę dotacje i kupię nowa, bo ta starą nie jestem w stanie zarobić sobie sam na nową.
Byłem świadkiem jak dwie osoby pracujące na wysięgniku koszowym, na wysokości kilkunastu metrów, ulegli masakrycznemu wypadkowi. Montowali kamery na zewnątrz hali. Posiadali szelki, byli przypięci do kosza. Sprzęt był stary, sprawny, miał wszystkie wymagane przeglądy i badania UDT. W pewnym momencie pękł jakiś wąż i wysięgnik runął na ziemię w ułamku sekundy. Na szczęście przeżyli ale doznali wielu obrażeń wewnętrznych i wielu złamań. Pech chciał że wysięgnik upadł na wagon klejowy w połowie swojej długości , przez co kosz uderzył w ziemię jeszcze z większą siłą. Okazało się że przyczyną upadku był właśnie brak zamków hydraulicznych, które w nowszych sprzętach są montowane. Od czasu tego wypadku nie są dopuszczane u nas do pracy sprzęty starszej generacji bez tych zabezpieczeń. Nikomu nie życzę widoku jaki było mi wtedy oglądać.
blacha_świecie jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem