Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 06.12.2024, 22:08   #2
Mirek Swirek
BANDA LUBLIN

Mirek Swirek's Avatar

Miasto: Lublin
Motocykl: RD04
Przebieg: Kręcony
Mirek Swirek jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 17 min 42 s
Domyślnie

Hej ho, jak znajdziesz Mastera takiego do 2015 roku, takiego, co woził dzieciaki do szkoły, ewentualnie pasażerów na lotnisko (na myśli mam import) z motorem 2.2-2.3, to cud mniut i truskawki. Normalnie serwisowany i eksploatowany spokojnie robi 500-600 TK i więcej (z doświadczenia). Ruda go nie lubi, sprzęgło co 300-350 Tk wymiana, podobnie alternator i rozrusznik, a i uwaga, ori amory ! Gdzieś po drodze pasek i osprzęt, koło pasowe, olej w skrzyni manualnej też wymieniać i nie zamulać na 6 biegu, to polata. O ile w wersji 3 osobowej ze ścianą grodziową jest cicho, tak w przestrzeni otwartej maty w dłoń i wygłuszać wszystko, głośny i to bardzo. Tarcze klocki, opony zjada co 50-100 Tk, (też z doświadczenia, zależy kto jak i z czym jeździ) Części tanie jak do osobówki, nawet ori części nie szokują.
Moim zdaniem klęka jedynie pod względem wygody, komfortu, przyspieszenia przed Sprinterem, ale jego wcześnie schrupie ruda...
W budżecie się zmieści spokojnie poniżej, choć ktoś powie, że nie warto na niego tyle wydać, to posłuchaj tego ktosia i nie wydawaj. Ja wiem, że warto. U mnie aktualnie 415 na szafie i nawet nie myślę, żeby go sprzedawać.

Powodzenia w zakupach co byś nie kupił, niech cieszy i służy.
Mirek Swirek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem