Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 03.01.2025, 14:28   #1124
Boldun

Boldun's Avatar

Miasto: B..wała
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Boldun jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 1 dzień 12 godz 22 min 51 s
Domyślnie

Tu nie ma co komentować... od jakiegoś roku wiadomo że Sadowy chce z rozmachem odbudować tę chatkę która to, przed zadziwiająco celnym uderzeniem rakietowym, była muzeum poświęconym Szuchewyczowi i UPA
Taki jeden będąc niedawno we Lwowie obiecał kasę na odbudowę i remonty zabytków. ciekawe czy w w tych zabytkach odbudowanych za te pieniążki nie małe znajdą się tablice informacyjne w języku polskim.

Zaognię nieco sytuację. Z mojego podwórka/domu:
Młodsza córa od jakiegoś czasu źle śpi, czasem się zmoczy, budzi z krzykiem itp.
W rozmowie wyszło że mają w przedszkolu grupy łączone (przerwy świąteczne i takie tam) i...
Jeden taki 5 latek, chochole dziecię, rozpowiada wśród dzieciaków i straszy młodsze że jak go będą dalej denerwować to:
"Przyjdzie jak będą spały z siekierą i je zarąbie".
Ja się zatem pytam skąd takie wzorce zachowań. Z domu wynosi pacholę?
Edyta. Właśnie się dowiedziałem że problem jest znany lecz nie mają pomysłu jak go rozwiązać. Uwagi nie działają...
Jak kogoś razi to można usunąć. Napisałem żeby tylko zwrócić uwagę, chociaż już w tym wątku było o podobnych wyskokach.
Mam nadzieję że jak 100 lat temu powrócą do "siebie" i nie "odwdzięczą" się za lat 20.
1924 zamknięcie ostatniego obozu dla uchodźców ukraińskich po wojnie z bolszewikami. Kalisz Szczypiorno. ( tak, z tąd nazwa piłki ręcznej )
Historia koło zatacza

Ostatnio edytowane przez Boldun : 03.01.2025 o 16:57
Boldun jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem