Wątek: nawigacja tanio
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 08.12.2009, 17:31   #17
fxrider
Niepoprawny ideologicznie - XTZ/GS/LC4 ;)

Miasto: Józefów
Motocykl: R1100GS, LC4
fxrider jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 57 min 31 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał szynszyll Zobacz post
jak dla mnie softu pod CE jest sporo - na twarde wg mnie lepsza automapa na miekkie igo - ale o tym to pewnie jest sporo w innych watkach na tym forum - tak czy owak 'cywilizowany' swiat jest przez te programy dobrze przedstawiony
iGo nie znam, ale widzę, że będę musiał się zapoznać
Nie wiem, czy w temacie odblokowywania navi miałeś styczność z tematem chowających(lub nie chcących się chować) się pasków systemu, problemami z wywołaniem klawiatury systemowej w aplikacjach (bo niektóre wymagają, a nie ma jak jej wywołać), okienkami, które nie mieszczą się na wyświetlaczu i nie bardzo chcą przesunąć, oraz programami, które mają pomagać z tymi problemami i same powodują inne (np. zajmują stale część wyświetlacza).
Jeśli chodzi o soft - owszem, jest, ale czasem jedna wersja nie chce działać i trzeba szukać innej, dogrywać biblioteki, odpalać dodatkowe programy, aby emulować 'cośtam' (zwykle przekierowywanie portów odbiornika GPS) - temat jest jak najbardziej do ogarnięcia, ale trochę się trzeba z tym pomęczyć i warto o tym wiedzieć wcześniej.
Przy okazji - z tego co wiem to TT Rider jest na linuxie, więc raczej odpada opcja odblokowywania go.
Nie ma opcji idealnej - wszystko to kompromis...

pzdr, Adam
fxrider jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem