Cytat:
Napisał zimny
Pytanie do speców. Będę wymieniał olej w lagach i uszczelniacze. Tzn uszczelniacze wypadałoby bo są spękane z wieku a olej to oczywistość przy tej okazji. Ja wiem że tam nie ma żadnej funkcji tłumiącej itp.
Chodzi mi o odpowietrzenie. Na korkach lag są odpowietrzniki, wiadomo po co. Znam dwie teorie:
1. Zakręca się je po ustawieniu wysokości goleni do montażu w górnej półce, moto stoi na centralce.
2. Skłąda się "na podciśnieniu" czyli zakręcamy wciskając goleń (o ile względem pkt 1?), a następnie wyciągamy do przykręcenia.
Trzecia opcja o jakiej słyszałem to złożenie dowolnie, upuszczenie ciśnienia na moto stojącym w pionie na kołach.
Ktoś coś? Wiem że to takie detale, ale jak mam to zrobić to chcę prawidłowo.
Pozdr
zimny
|
Skonsultuj jeszcze serwisowke ale to przecież takie lagi jak w 1100.
Do złożenia odkręć odpowietrzniki i tak zostaw. Zakręć dopiero po całkowitym złożeniu i odciążeniu przodu.
Poza tym - to co widzisz co jest spękane to są zgarniacze przeciwkurzowe. One często parchacieją. Jesli pod spodem nie ma rdzy i syfu to możesz to wymienić bez rozbierania czegokolwiek - po odkręceniu z półki wsuwasz lagę w goleń i wyjmujesz zgarniacz. Zakładasz nowy.
Odpowietrznik j.w. zeruj ciśnienie w ladze na odciążonym przodzie po dokręceniu lagi do półki.
Laga na odciążonym przodzie zamocowana w półce powinna dać się swobodnie obracać.