![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#51 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2019
Miasto: Leśna Dzicz
Motocykl: KTM R
Przebieg: jest
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 3 dni 1 godz 28 min 46 s
|
![]() Cytat:
Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Administrator
![]() |
![]()
A kosmici naprawdę wylądowali
![]() Na tym polega "magia" internetu. Mogę odstąpić używany olej , mało jeźdżony, ma w sobie dużo wytworzonych specjalnych dodatków których nie ma nowy w sklepie. Dzięki temu nie wypłucze już tych przyczepionych do powierzchni trących. Do tego ma już dobry poślizg , nowy jest szorstki bo jeszcze się nie wygładził na panewkach i cylindrach. Mam ze 200 litrów i ciągle przybywa ![]()
![]() |
#53 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 2 godz 8 min 31 s
|
![]()
Brzeszczot i Dzieju, może jakieś merytoryczne rozwinięcie tematu ?
w jednym się z gościem nie zgodzę (co do reszty po prostu nie wiem, ale chętnie poznam inne merytoryczne opinie ) wytrącanie wody w układzie wydechowym - on twierdzi, że woda wytrąca się po zatrzymaniu silnika, kiedy temperatura spalin spada i takowe nie mogą w swojej objętości utrzymać X wilgoci. Owszem racja, ale ilość tak wytrąconej wilgoci będzie śladowa...) Woda wytrąca się zaraz po uruchomieniu silnika, kiedy układ wydechowy jest jeszcze zimny. W motocyklach, układ wydechowy jest bardzo krótki i szybko osiąga temperaturę powyżej 100st.C a więc woda i tak zamienia się w parę. Natomiast w autach skraplanie może wstępować niemal cały czas a już na dużą skalę przy niskich temperaturach zewnętrznych (np. zimą). W motocyklach tłumiki w dolnej części mają nawiercone otwory właśnie do odprowadzania skondensowanej wody i w chłodne dni zawsze po uruchomieniu silnika mamy krople wody z tych miejsc. Ostatnio edytowane przez mdxmd : 29.12.2024 o 14:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Administrator
![]() |
![]()
Wybacz ale chyba nie mam siły podejmować walki z wiedzą internetową.
Koła bardziej okrągłego się nie da zrobić ale kwadratowe jak najbardziej jest do zrobienia ![]() Nie rozumiem jak ta motoryzacja przetrwała bez tej całej magii, jak mogła się te jakieś ok 140 lat rozwijać , nie licząc parowych wynalazków. Całe szczęście że tamci ludzie nie mogli googlować po sieci bo by dalej konno jeździli ![]()
![]() |
#55 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2012
Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 9 godz 56 min 34 s
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#56 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2024
Miasto: Grodków