Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Regularne czynności serwisowe

Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary Dzisiaj, 12:44   #1501
szynszyll

szynszyll's Avatar

Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 6 dni 18 min 51 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał WojtasA Zobacz post
Przymierzam się co by tu dostać na gwiazdkę i pomyślałem o porządnym zestawie kluczy (oczywiście jakieś tam mam ale każdy z innej parafii bez opakowania, czegoś tam zawsze brakuje itp..).
Celuję w ten komplet SATA X-Beam 8-19MM, ale chciałbym też dokupić kilka zwykłych pojedynczych większych oraz 6 i 7. Też brać SATA ?
jak Ci wygodniej - nie wiem tylko czy wystepuja x-beam 6 i 7 ale to tak niewielkie sily przenosi, ze sprawdzi sie kazdy klucz cro-mo. z wiekszymi to juz wedlug uznania - ja lubie i uzywam King Tony ale SATA tez bym zaufal.
Stary Dzisiaj, 13:20   #1502
WojtasA

WojtasA's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Piaseczno
Motocykl: Nie mam już afryki
WojtasA jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 23 godz 33 min 47 s
Domyślnie

Dzięki. X-beam poza 8-19 nie widziałem. Wybiorę któreś z tych dwóch. King Tony wziąłem ten zestaw 3 kluczy dymanych które polecałeś w dobrej cenie i jestem zadowolony.
WojtasA jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 13:59   #1503
szynszyll

szynszyll's Avatar

Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 6 dni 18 min 51 s
Domyślnie

ja lata temu odkrylem tajwanska firme ASTA/SATRA i znalazlem na forach zdjecia z ich gigafabryk. robia branding dla wielu firm sami malo sprzedajac pod wlasna marka. ale mam kilkanascie narzedzi tej firmy i w niczym nie roznia sie od jakosci tego dla kogo robia. takie czasy - oni robia a ktos dolepia swoje logo + marże.
Stary Dzisiaj, 14:03   #1504
Melon

Melon's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
Melon jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 3 tygodni 1 dzień 8 godz 58 min 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał dawid8210 Zobacz post
Wszystko ma swoje plusy i minusy. A o minusie udarowej zakretarki dowiedziałem się jak chciałem odkręcić nakrętkę żeby koło zdjąć (szpilki w piaście) Od konkretnego uderzenia obróciło szpilkę razem z nakrętką. Trzeba było rozwiercać nakrętkę w głębokiej alufeldze Kilka miesięcy później jeszcze raz miałem taki przypadek, ale poszedłem po rozum do głowy i ręcznie przedłużką z wyczuciem odkręciłem nakrętkę.
Tak to jest jak się nie używa dynamometrycznego przy zakręcaniu, ja w puszce zakręcam koła normalną grzechotką 1/2 cala i jest 120Nm , dł grzechotki od środka kwadratu do końca uchwytu to 23cm
Stary Dzisiaj, 18:37   #1505
dawid8210

dawid8210's Avatar

Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
dawid8210 jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 1 dzień 18 godz 49 min 43 s
Domyślnie

Po pierwszym razie gdy obróciło zacząłem używać dynamometru do zakrecania. Zdziwiłem się mocno gdy drugim razem też obróciło. Widać już było na granicy zerwania szpilki. Jest nauczka

A co do spawarek to od 14 lat morduję esaba origo mig c170. Padł w nim tylko potencjometr. W sieci jeszcze do kupienia. Bez wodotrysków ale robotę robi. Do kolekcji wpadnie niedługo mocniejszy brat 250 tka
dawid8210 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania