|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
09.11.2024, 17:17 | #51 |
Kiedyś była gęstość prądu w A
Teraz jest gęstość źródła - source density i tu lujon pozostawia stare ustrojstwa Pb daleko w tyle. Jak się jeszcze tam dołoży jakieś coś w typie igbt jak w spawarze z lidla to czemu nie. A skoro szczytowy przez pół sekundy to trochę mniej niż szczytowy przez kolejne 2 sekundy. Żeby pokręcić lub wspomóc powinno wystarczyć jeśli urządzenie jest zrobione dobrze.
10.11.2024, 08:40 | #52 |
Zakonserwowany
|
Powiem szczerze że nie mam czasu i chęci na eksperymenty. Pewnie kupię ponownie urządzenie tej samej marki co mam https://www.ebay.it/itm/276664122997...3Avlp_homepage
Używałem go z zadowoleniem przez wiele lat , precyzując nie potrzebuję urządzenia, które odpali jednorazowo pojazd z rozładowanym akumulatorem, tylko takie co zakręci mocno rozrusznikiem przez przynajmniej kilkanaście sekund i czasem takich prób jest kilka raz po razie. Nie sądzę że te wszystkie maleństwa mają podobne kopnięcie jak urządzenia z akumulatorem ważącym kilka kg. W warsztacie mam zwykły akumulator 100 Ah z porządnymi grubymi kablami i zaciskami, odpalam tym wszystko co potrzeba.
10.11.2024, 20:47 | #53 |
Miasto: KLI
Motocykl: RD07, CRF1000
Online: 4 tygodni 1 dzień 9 godz 12 min 21 s
|
Mam podobne jak to ze zdjęcia, ( tej samej firmy) na co dzień używam jako powerbank, ale kilka razy odpalałem tym samochód. Wczoraj dwa razy pod rząd dwulitrowego diesla w którym padł akumulator do zera. Plusem jest również możliwość ładowania przez usb c. Mogę polecić
|
Wczoraj, 11:25 | #54 |
gsm: 512242193
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
Online: 4 miesiące 3 tygodni 2 dni 6 godz 59 min 44 s
|
Jak jest sprawne auto to tym oddalisz beż problemu ale jak próbujesz uruchomić nieznany stan często z jakimś uszkodzeniem to akumulator 100ah i kable będą lepsze
Na tych urządzeniach to się nie znam nie pomogę
Dzisiaj, 07:27 | #55 |
Zakonserwowany
|
W warsztacie akumulator jak najbardziej okej, ale ja trzeba zabrać w teren to trochę upierdliwe bo ciężki . Kupiłem ponownie ten co miałem, podobno jest jeszcze mocniejszy na papierze i ma wydajniejszy akumulator, zobaczymy .