|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
Wczoraj, 19:10 | #21 |
Kasa kasą ale jak sprawdzić przebieg co kupujesz ?
Czytam na facebuku jak ludziska robią duże obsługi w CT i padam ze śmiechu, np. przy 60kkm regulacja wszystkich zaworów i wymiana łańcuchów rozrządu gdzie łańcuchy wytrzymują dużo ponad 100kkm a zawory tylko wydechy przy 100kkm. Ale wiadomo ccc robi swoje
Dzisiaj, 07:02 | #22 |
Administrator
|
Jak forumowe to wystarczy poczytać i wielu odkopało historię , jakiejś wywrotki czy dotyczącą przebiegów o rajdach podlaskich nie wspominając
Były przypadki że sprzedający w ogłoszeniu coś tam pisał a ktoś inny wyszukał że to było nieco inaczej. Dlatego może wielu też się pilnuje i nie piszą wszystkiego , że coś źle działa czy sprawia kłopoty itp Nawet jak jest inaczej. Dobra , nie zaśmiecam brania oleju.
Dzisiaj, 14:46 | #23 |
Miasto: Wawa
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 73000
Online: 1 tydzień 4 dni 3 godz 3 min 9 s
|
Moja CRF1100 wzięła 0,8L oleju w przedziale przebiegu od 1000 do 7500km.
Potem wszystko się uspokoiło i już nie bierze tak oleju. Co 7500 ubywa 100-200 mililitrów. Wiem to na 100% gdyż sam wymieniam olej i prawie zawsze mierzę dokładnie ile oleju spuszczam z moto... dolewek nie robię puki co. I wiem ile wlewałem wcześniej... bo zawsze ustawiam taki sam poziom. Stosuję taką praktykę, że olej i filtr wymieniam co 7500km. Pierwsza wymiana była przy przebiegu 1000km w ASO. Druga przy 7500km w Iranie. Trzecia przy 15tyś Czwarta przy 22,5tyś ... i tak dalej. Jeśli jestem w trasie i wiem, że nie da się kupić oleju w danym kraju to wiozę 4 litry i filtr. Lub jeśli wymiana ma nastąpić za 2tyś km czyli za 2-3 dni to też wiozę swój olej i wymieniam w trasie. |
|
|