26.01.2025, 12:29 | #751 |
wrzuc mi jesli mozesz ta serwisowke na ten serwer:
https://fileport.io/ ja mam literature do xt jak na fotkach
26.01.2025, 16:33 | #752 |
oki doki - mam juz tą serwisówke do 3aj. miejsca na obnizenie podkładki jest sporo - jutro oddaje ja na magnesówke do zdjęcia 0,2mm. zobaczymy jaki bedzie efekt.
26.01.2025, 23:10 | #753 |
To masz jeszcze suplement z 88.
https://fileport.io/8JLAtnaJAped
Wczoraj, 10:27 | #754 |
no to sie zagadka rozwiazala dzieki nocnej nasiadowce nad schematami. w punktach dla jasnosci:
- w katalogu czesci dla 1vj wystepuja dwie rozne podkładki pod stosy elementów na prawa i lewa strone walu korbowego - zaznaczylem kreseczka czerwona na rysunkach - wedlug zdjec z katalogu jedna podkladka ma nieco wezszy obwod niz druga - roznia sie w rzucie 'z góry' - w rzeczywistosci po wyjeciu z silnika nie roznia sie w rzucie 'z gory' - w tej plaszczyznie maja takie same wymiary - rozni je grubość/wysokość - ta od prawej strony pod stos z zebatka główną jest wyższa o ~0,3mm - ta od lewej strony pod stos elementow sprzegła jednokierunkowego/koła magnesowego jest niższa/cieńsza od w/w o ~0.3mm i to cała tajemnica - prawa strone mialem juz zlozona i zamknieta, wiec nad ranem ja zdemontowałe i zdjąłem z wału podkładke - po zmierzeniu podkładka z prawej strony powedrowała na lewą strone itd. po zlozeniu obu stron wszystko pracuje prawidlowo. dla zebatki głownej z prawej strony ta roznica wysokości/grubości nie ma wiekszego znaczenia - zazebia sie dostatecznie dobrze tak czy siak z zebatka kosza sprzeglowego. natomiast układ ze strony lewej uzyskal potrzebny nam brakujacy luz. reasumujac - taki urok napraw 'pudełkowych' gdzie dostaje się mechanizm w kawałkach. ktoś przylepił nie tą podkładkę co powinien do koła magnesowego wraz z klinem i nakrętką, a w pudełku z prawą stroną znalazla sie podkładka ze strony lewej. kapralu, dajcie spocznij.
Wczoraj, 16:23 | #755 |
|