|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
06.11.2024, 22:42 | #1 | |
gsm: 512242193
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
Online: 4 miesiące 3 tygodni 2 dni 6 godz 13 min 33 s
|
Cytat:
z kronikarskiego obowiązku.. zmiana kół w mituwisi l200 z letniego na zimowe poszła bez problemu choć dwie moze 4 śruby tłukło trochę dłużej dokręcane kiedyś na 115Nm ile momentu zrywającego nie wiem odkrecałem na trybie P , ale poszło sprawnie 6 śrub na koło 24 śruby odkręć - zakręć i 2 kreski na aku4Ah dalej swieciły (ten co w gratisie do urządzenia potem wysłaja) kręcone przez adapter https://allegro.pl/oferta/adapter-mi...c-3cd10cbd857e i zwykła nasadka 21 mm wiec kilka Nm napewno spadło dokręcane koła zgodnie ze sztuka na krzyż i potem do dokoła raz jeszcze nastawem 4 to leciutko kluczem dynamometrycznym do klika na 115Nm dociągnąłem poniżej 3 stopni obrotu co by sie pokrywało z tym co na filmie czy polecam tak !! choć pewnie klucze udarowe będę musiał kiedyś kupić wkuty konstrukcyjne 10x 180 na tarasie i deski kręciło sie miodzio ale to juz chyba wspomniałem wcześniej teraz jakby sie ktoś zastanawiał to według mnie warto