![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Serwus,
czy warto zmieniać w T7 kierownice? Ktoś może przerabiał temat i cos doradzi. Mam wrażenie że może być wygodniej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2020
Miasto: Chrząstawa Wielka
Motocykl: Yamaha 1VJ/Huska FE501
Przebieg: rośnie
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 19 godz 46 min 46 s
|
![]()
Wymieniłem na Magura X-line MX2. Było zdecydowanie wygodniej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Dzięki za szybka odpowiedź.
Ta Magura to model konkretnie wybrany z jakiegoś względu? Nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę a mam pod nosem takiego Renthala do kupienia. https://gmoto.pl/kierownica-renthal-...na,506097.html PZDR |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Fatbar to dobre kierownice, zwróć tylko uwagę na geometrię czy Ci będzie pasowała. Na stronie Renthala masz porównywarkę (modeli Fatbara kilka jest). Ja wybrałem Magurę ze względu właśnie na geometrię. Jest nieco krótsza, agresywniej zadarta i pozwalała lepiej kontrolować tego kloca w terenie.
P.S. w podobnych pieniądzach będziesz miał też ProTaper-y Evo |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Trochę strach polecić coś konkretnego bo każdy ma swoją ergonomię.
Przymierz się do motorków kumpli, zmierz o ile tam wyżej od siodła, jak daleko od podnóżków, jaka szerokość, jakie odgięcie końcówek, czy lulko do tłu czy i do góry, itp itd. Potem pomyśleć co bym tam chciał. Można, jeśli tylko nieco za niska, za bardzo do przodu/tyłu itp, dobrać podwyższenia. Najtaniej kitajskie do samych prób. Potem decyzja. Można też kupować i mierzyć.
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Dzięki za info, zbieram jeszcze informacje zewsząd i trzeba będzie jakąś decyzję podjąć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Mnie do wymiany kierownicy zmotywowało spotkanie ze świerkiem. W związku że oryginalna była krzywa, zacząłem kminić. Okazało się że dobrze się stało w sumie. Było wygodniej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Dzięki za odzew,
w necie niewiele informacji znalazłem, znajomi nie zmieniali. Trzeba będzie spróbować i się przekonać. PZDR |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
kierownica | sizyrk | Wszystko dla Afryki | 14 | 21.08.2015 16:18 |