Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Uklad paliwowy i wydechowy

Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 18.12.2008, 10:31   #1
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 1 tydzień 6 dni 12 godz 32 min 47 s
Domyślnie Kłopoty z rozruchem po przerwie? Mod inst. paliwowej

Hej
Nie wiem czy juz o tym dawali czy nie... jak tak to wyciąć ten wątek. Jak nie to myślę, że się przyda.

http://www.atic.org/faq/ventilation.php

Pewnie wielu z nas ma ten sam problem - po dłuższym postoju trzeba się nakręcić żeby obudzić reaktor. Jeśli jeszcze do tego dodać fakt, że nie wszyscy mają możliwości 'aku wachtera' sobie podłączyć bo garażują w jakichś podwodnych miejscach to takie kręcenie po kilku tygodniach stania /lub i dłuższym czasie/ niczemu dobremu nie służy i może się zakończyć fiaskiem bez jazdy /padniete aq/.
W załączeniu sznurek /niestety po anielsku/ dotyczący modyfikacji układu przewietrzania komór pływakowych. W skrócie: po dokonaniu modyfikancji owej nie będzie nam miało prawa parować palyfko z komór przy dłuższym postoju. No i bedzie palic afri jakby byla ostatnio latana wczora.
Ostatnio budziłem swoją piękność po chyba miesiącu - no ze cztery 'cykle kreceniowe' tak po 15sek musiałem zaliczyć. ljadwo ljadwo powiem... Sam będę to u siebie robił bo właśnie tego kręcenia mam już dość.
Od 1997 mod ten byl zakladany przez dobrodziejów z Hądy w standardzie. No ale ilu z nas ma AT 1997+...
Mod ptasi i działa we wszystkich wersjach: RD03, 04, o7.
Pozdrawiam,
Matjas.
p.s. oczywiście najlepiej latać przez całą zimę - wtedy mod niepotrzebny i afri pali od pierwszego pyknięcia )))

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania