![]() |
![]()
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Ustroń
Motocykl: RD07a
Przebieg: 95000
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 23 godz 10 min 45 s
|
![]()
Coś takiego znalazłem, nie wszystko też jestem w stanie przetłumaczyć.
Może komuś będzie się chciało przełożyć na nasz rodzimy klingoński. http://www.rushlane.com/emile-leray-...t-1235012.html Ostatnio edytowane przez JARU : 14.02.2013 o 17:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
![]()
O kurczaki, technologia rejli w czystej postaci! SZACUN!
![]() ![]()
![]() |
#4 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
Dziwi mnie jedno, po kiego... montował ten wynalazek 12 dni skoro miał tylko kilkadziesiąt km do cywilizacji. Nie łatwiej byłoby zablokować dyferencjał i pojechać na jednym napędzanym kole? Chyba, że wcześniej odwiedził góry Rif i miał niezłego wkręta na majsterkowanie
![]()
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
lata temu miałem przyjemność mieć 2 x 2CV przez okres 4 lat w sumie. zajebiaszcze moje pierwsze i drugie autko.
poznałem je dość nieźle. ogólnie pomijając opis /a napisali nieuki, ze to peugeot... i w 1993 to ta wesja wcale nie byla zabytkowa/ to można było zablokować jeden z bębnów przy skrzyni na sicher rozkręcając w opór szczęki hamulca postojowego i pokulać się na jednym napędzanym kole ze zblokowanym dyfrem tak jak ostatecznie zrobił by uzyskać napęd. dla wyjaśnienia: 2CV miały bębny przy skrzyni /potem tarcze/ aby zmniejszyć masę nieresorowaną. rzecz do zrobienia w 12 minut a nie w 12 dni bo dostęp do gaźnika, rozrusznika jak i hebli jest boski. w wersji tego kolesia nie ma ponadto żadnego hamulca w przednim kole i żadnego zawieszenia z tyłu. nie wiem poza tym jak mógł urwać półoś o kamień - w 2CV półosie są schowane za potężnymi jak na to autko półksiężycowymi wahaczami. IMO rzdcz nie do zrobienia ale.. wszystko można popsuć. no ale dość narzekania - jak na 12 dni myślenia w tym upale i tak nieźle sobie poradził ![]() BTW nigdy nie daruję sobie sprzedaży swojego 2CV Charleston. cała Poska wzdłuż i wszerz, tatry, słowacja, bieszczady... łza się w oku kręci - takie jednak były czasy ![]() matjas
'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa Ostatnio edytowane przez matjas : 10.06.2012 o 23:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() |
![]() Cytat:
Mutt! - miałeś pogoń za mocą jak widzę ![]() w obydwu moich kaczkach była walnięta ta rama pomocnicza ale u mnie działo się to powoli i na raty. potem spawanko i można było turlać dalij. Acadiane to chetnie przytuliłbym nawet teraz - użytkowe auto na wieś ![]() zdruf! matjas
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Łódź
Motocykl: TransAlp rocznik '89
![]() Online: 4 dni 16 godz 57 min 30 s
|
![]()
Dla fanów 2CV - ostatnio odwiedziliśmy prywatne muzeum citroenów, w którym stały takie oto smaczki.
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Najdłuższa wyprawa | felkowski | Polska | 8 | 18.02.2010 11:40 |