![]() |
![]()
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: kraków
Motocykl: NATAS
![]() Online: 2 tygodni 22 godz 6 min 34 s
|
![]()
Witajcie,planuje wypad do Grecji we wrześniu i zastanawiam się czy jest sens pchać się przez Kosowo?Leciał ktoś w tym roku?
Może któryś z kolegów leciał i podpowie coś! Z góry dzięki! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Dzień dobry! Zapraszamy do powitalni :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Olsztyn
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 13 godz 4 min 59 s
|
![]()
Byliśmy w czerwcu. Całkiem ładny kraj. Ubezpieczenie na granicy 10Euro za motocykl. Częste braki prądu, drogie połączenia telefoniczne. Nie trzeba paszportu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Dąbrowa Górnicza
Motocykl: miałem 10 lat RD07a teraz CRF DCT 1100L
![]() Online: 1 miesiąc 5 godz 28 min 7 s
|
![]()
Jak planujesz wyjechać z Kosowa przez Serbie to w paszporcie sparawdzali mi którędy wjechałem do Kosowa ( a wjechałem od strony Albanii) i duuuuży problem przez to miałem żeby mnie do Serbii wpuścili. Pogranicznik miły, uśmiechniety Pan z 40 min opowiadał mi o Serbii i że naprawde nie może mnie wpuścić. W końcu łaskawie się zgodził (ludzki Pan) i polecił mi żebym swoim kolegom w Polsce powiedział że nie można z Kosowa wjeżdżać do Serbii ot tak. Co też niniejszym czynię
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2015
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: >120000
![]() Online: 2 tygodni 19 godz 24 min 58 s
|
![]() Cytat:
Nam się w zeszłym roku nie udało na dowód (nie biometryczny był) udaliśmy głupa i "znaleźliśmy" paszporty tylko poprosiliśmy o niestęplowanie. Polecam warto. Wysłane za pomocą Nokii 3310 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2012
Miasto: Krasne koło Rzeszowa
Motocykl: RD04
Przebieg: 99 999
![]() Online: 3 tygodni 23 godz 33 min 29 s
|
![]()
Z Serbii do Kosowa da się wjechać, a potem z Kosowa do Albanii?
![]() |
#9 |
Stary (P)iernik
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]()
W tym roku miałem Serbia,Czarnogóra, Albanii i Kosowo
Z Kosowa do Serbii. Nie czepiał się nigdzie ale o problemie przekraczania mówili prawie wszyscy których spotkaliśmy. Granice przekraczalismy na najmniejszych przejściach
![]() |
#10 |
Kiedyś R.T70
![]() Zarejestrowany: May 2014
Miasto: Częstochowa
Motocykl: Była RD04
Przebieg: 120000+
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 5 dni 7 godz 52 min 52 s
|
![]()
Dwa lata temu Serbowie mnie cofnęli za pieczątkę z Kosowa. Rok temu chciałem na dowód, ale nie biometryczny, więc dałem paszport i poprosiłem o niewbijanie pieczątki.
Udało się. Kosowo fajne. Trafiliśmy na hipsterski kamping. Właściciele wyglądali jakby przed chwilą zeszli z areny MMA, ale byli super mili. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kosowo - problemy na granicy | Poncki | Przygotowania do wyjazdów | 50 | 20.08.2019 09:55 |
Przejścia graniczne Czarnogóra-Kosowo-Macedonia | Navaja | Przygotowania do wyjazdów | 25 | 27.06.2018 10:00 |
Jak z tym przejazdem przez Kosowo - czy są jakieś opłaty? | spider2you | Trochę dalej | 5 | 31.07.2015 09:21 |
Tracki szutrowe > Albania, Kosowo, Macedonia | mikelos | Przygotowania do wyjazdów | 3 | 13.08.2014 10:28 |
Kosowo Macedonia Albania - SZARPANINA 2012 (lipiec) | sowizdrzal | Trochę dalej | 10 | 18.01.2013 10:21 |