![]() |
![]()
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Moderator
![]() |
![]()
Czołem, planuję właśnie rekonesans po alpejskich przełęczach. Start niebawem, powrót po wykonaniu planu, myślę że spędzę na miejscu jakieś 8 dni.
Jako że każda wyprawa powinna mieć cel, jako swój ustawiłem startowisko paralotniowe Roquebrune-Cap-Martin nieopodal Monako, skąd jeszcze do niedawna startowali do triumfalnego lotu finaliści wyścigu Red Bull X-Alps (notabene polecam zapoznanie się z imprezą i kibicowanie online w przyszłym roku). ZGRUBNY PLAN (← kliknij o tam) to próba zaliczenia szlagierów a kiedy tłumy będą się dawać we znaki, detour w miejscówki mniej uczęszczane. Wezmę ze sobą namiot ale nie będę jakoś nachalnie szukał kempingów jeśli kwatery będą w rozsądnych cenach (wiem, Szwajcaria ![]() Zerkniecie w to? Jakiekolwiek uwagi mile widziane - co dodać/usunąć z trasy, co przejechać 3 razy, co w jakąś konkretną stronę świata, horrendalnie drogie tunele których unikać, sprawdzone kwatery i ciekawe miejscówki po drodze, etc... Z przełęczy dzięki! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]()
Kiedyś wymieniłem kilka ciekawych miejsc.
Może coś z tego będzie dla Ciebie wartego zobaczenia. http://africatwin.com.pl/showpost.ph...88&postcount=5 A jutro (jak pogoda pozwoli) mam właśnie polecieć na Furkapass ![]()
![]() |
#3 | |
Moderator
![]() |
![]() Cytat:
Jutro masz okno pogodowe na Furkę więc ... dobrego furkania! :-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]()
Dzięki
![]() ![]() Jeszcze jeden na pewno przydatny link, który kiedyś dodał Luk2asz: https://alpenrouten.de/alle-tracks.html
![]() |
#5 |
Moderator
![]() |
![]()
Cel osiągnięty, rekonesans zrealizowany, przełęcze mają się dobrze. Afrze przybyło 5500 km a każdy z nich utwierdzał mnie w przekonaniu że kuźwa mamy zajebiste sprzęty!
Dzięki Novy za pomoc i Wam cała reszto za chęci ![]() ![]() Nafiltrowana do wszelkich możliwych granic fotorelacja o tutej: https://1drv.ms/f/s!AsaLy16JD-nehMo34PLoulhD7SGFCg |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Z materiałem foto to zapraszam do wątku kalendarza FAT 2021
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Wiesz co, tak się nie robi. Przez Ciebie już nigdzie nie jadę.
Ładne górki, trafiłeś dobrą pogodę ?
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Siedzę w deszczu pod namiotem 100km od grossglockner. Może nawet bliżej.
Nakurw..ło nam przez półtorej doby nonstop. Rzeka płynie błoto a psu wyrosły płetwy. Warto na tego gloknera puszką jechać jak się rozpogodzi czy tam kolejka jak na giewąt ![]()
![]() |
#9 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Beskidy
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 5 dni 15 godz 9 min 37 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2016
Miasto: Klagenfurt
Motocykl: Lc8 990 adv r
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 4 godz 19 min 22 s
|
![]()
Na grossglockner nie ma kolejek. Jedz bo warto nawet puszka. Gdzie stoisz pod namiotem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Plan K | kiub | Kwestie różne, ale podróżne. | 23 | 20.07.2009 10:50 |