![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dzia³ po¶wiêcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzêdzia w±tku | Wygl±d |
![]() |
#1 |
Orzeszek
![]() Zarejestrowany: Jun 2015
Miasto: RLU DESANT
Motocykl: DR-Z 400
![]() Online: 2 miesi±ce 3 dni 1 godz 17 min 36 s
|
![]()
Witajcie. Szukam m±drych g³ów, wiedzacych cos na temat Bety RR, w moim wypadku 450. Wybieram sie na oglêdziny w ten weekend i trudno o jakies informacje w necie. Na ten przyk³ad o najczêstszych bolaczkach. Na cos mam byc szczególnie wyczulony? Rok 2006, kraj pochodzenia W³ochy. Rzekome 10k przebiegu. Dziêkowaæ za wszelkie informacje
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Ona ma silnik KTM-a RFS - du¿o jest na ten temat w necie - generalnie jak siê nie znasz na tym typie silnika- to wg mnie go nie ocenisz.
Chodzi - jak by tu powiedzieæ charakterystycznie ( to pisa³em ja 5 letni u¿ytkownik rfs-a) Reszta to jak w 11 letnim enduro, Bete 525 jak pamiêtam mia³ Adagio - to prawie to samo co 450 A jak kupisz to pewnie siê przyda: http://www.betausa.com/sites/default...p%20manual.pdf Ostatnio edytowane przez Babel : 16.05.2017 o 23:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2016
Miasto: W Lesie
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 dzieñ 1 godz 31 min 29 s
|
![]()
Ja chcia³em kupiæ Betê i prze¶ledzi³em trochê temat, ogólnie to pod wzglêdem silnikowym to KTM. Aczkolwiek zawieszenie ty³ to ju¿ ProLink, zawias przód mo¿e byæ albo Marzochi albo CUCCI. Ogólnie marzoch jest bajeczny ta druga opcja sporo s³absza. Dzwoni³em do przedstawicielki bety na Polskê i powiedzia³a mi, ¿e w sezonie letnim na niektore czêsci mo¿na czekaæ ok 2 tygodni. Natomiast w sezonie zimowym mo¿na czekaæ nawet ponad miesi±c. Tak¿e to co zaoszczêdzisz przy zakupie, do³o¿ysz pó¼niej w czêsciach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Telefon masz, dzwoñ jak masz jakie¶ pytania. Mia³em kilka z silnikami kata jak i Bety, nie mam zastrze¿eñ. Kolega ma z 2010 roku, ponad 700 godzin bez jednej awarii.
Zdrowia.
![]() |
#5 | |
Orzeszek
![]() Zarejestrowany: Jun 2015
Miasto: RLU DESANT
Motocykl: DR-Z 400
![]() Online: 2 miesi±ce 3 dni 1 godz 17 min 36 s
|
![]() Cytat:
Dziêki za rady i wskazówki. Co do RFS to nas³uchiwa³em paru takich maszyn, wiem jak chodz±. Na oglêdziny nie jadê sam, mam bardziej do¶wiadczonych kolegów. Dzisiaj je¼dzi³em 525 EXC. Niesamowicie narwana. Mo¿e Beta 450 bêdzie ciut spokojniejsza? (nie ¿eby mi to jako¶ specjalnie przeszkadza³o - takiem s³ysza³ plotki). Zreszt± po trójce to wszystko bêdzie narwane ![]() Dziêki Adam, jak bêdê mia³ jakie¶ w±tpliwo¶ci przy oglêdzinach bêdê dzwoni³. Dam znaæ w niedzielê jak posz³o, pozdrawiam.
![]() Ostatnio edytowane przez Dylan : 17.05.2017 o 22:43 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 9 min 17 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Prostacki PDS jest prosty i skuteczny ze zredukowan± liczb± elementów, felgi excela s± te¿ w KTM, a Nissin nie wiem w czym jest lepszy ni¿ stosowany w KTM brembo. IMO Beta jest ca³kiem porównywalna z KTM. RFS to wiadomo, prosty jak budowa cepa ale robi swoje. Ale ja siê nie znam...
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
ktm ma jedn± przewagê na bet± - dostêp do czesci nowych i u¿ywanych.
Kisiel - musimy koñcu cos poje¼dziæ - na Kuklówkê latasz czasami ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: mazowiecka wie¶
Motocykl: 5 szt
Przebieg: zno¶ny
![]() Online: 3 miesi±ce 3 tygodni 17 godz 58 min 50 s
|
![]()
Nie ma powodów by obawiaæ siê w³oszczyzny. Tamtejsze in¿yniery wiedz± o co chodzi w tej zabawie i tak konstruuj± te motorki. Dla mnie najwiêksze ró¿nice miêdzy sprzêtami z Mattighofen a wyprodukowanymi w Italii s± w zawieszeniu. Dostêp do czê¶ci u¿ywanych i akcesoriów gorszy w porównaniu do KTMa. Na nowe graty do huski czekam tyle samo co na kate³emowe, ceny na tym samym poziomie.
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: D±browa Górnicza
Motocykl: mia³em 10 lat RD07a teraz CRF DCT 1100L
![]() Online: 1 miesi±c 5 godz 28 min 7 s
|
![]() |
![]() |
![]() |