![]() |
![]()
|
Silnik, sprzêg³o, skrzynia Monta¿ i demonta¿ elementów silnika: sprzêg³a i skrzyni , wymiana ³añcuszków rozrz±du, demonta¿ g³owic i zaworów, pomiary kompresji, ci¶nienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, t³oków i pier¶cieni. |
![]() |
|
Narzêdzia w±tku | Wygl±d |
![]() |
#1 |
Miasto: Katowice/Cork
Motocykl: RD07
Przebieg: 70k
![]() Online: 16 godz 41 min 0
|
![]()
Witam wszystkich.
Mam pytanie odno¶nie skrzyni biegów. Kilka dni temu odpala³em silnik pierwszy raz po remoncie, a dok³adnie wymianie wa³ka zdawczego. Silnik pracuje bez zarzutów, natomiast podczas jazdy testowej zauwa¿y³em dziwne odg³osy dochodz±ce ze skrzyni biegów po wrzuceniu trzeciego, czwartego i pi±tego biegu. Co¶ w rodzaju "cykania". Na pierwszym oraz drugim biegu wszystko dzia³a bez zarzutu. Nie mam pojêcia na jakim etapie da³em "cia³a". Poza tym dziwnym odg³osem wszystko dzia³a idealnie. Skrzynia dzia³a precyzyjnie. Macie jakie¶ pomys³y co to takiego Bracia afrykañczycy? Dla informacji: wymieni³em równie¿ wszystkie ³o¿yska a skrzynia w ¶rodku wygl±da³a ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
status-TAK stan cywilny-TAK....
![]() Zarejestrowany: Jun 2006
Miasto: Miko³ów
Motocykl: K750
Przebieg: Tak,
![]() Online: 3 tygodni 1 dzieñ 12 godz 22 min 48 s
|
![]()
A choinki dobrze posk³ada³e¶? Mo¿e co¶ poprzestawia³e¶?
Jest tam trochê elementów, przek³adek itp. Trudno co¶ wywnioskowaæ przez internet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznañ
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesi±ce 2 tygodni 1 dzieñ 3 godz 43 min 55 s
|
![]()
Hipis, ja w innej sprawie. Sprzedasz mi stary wa³ek? P³acê po cenie z³omu i za przesy³kê. No dobra, dok³adam na flaszkê. Nie chcê go broñ bo¿e montowaæ do motocykla. Im bardziej zu¿yty tym lepiej bo potrzebujê go do testów.
Sorki za OT pzdr.
![]() |
#4 |
|
![]()
Wszystko montowa³em w/g rys. tech. Hondy. Choinki te¿ dopasowa³em jak trzeba. Wiêc powinno byæ ok. Dzisiaj ponownie zrobi³em kilkadziesi±t km i mam wra¿enie, ¿e zrobi³o siê trochê ciszej. Muszê jeszcze dodaæ, ¿e po remoncie wymieni³em ca³y napêd na DIDa. Czy to mo¿liwe aby nowy ³añcuch z now± zêbatk± wydobywa³ podejrzane dzwiêki? A je¿eli tak to czy jest to mo¿liwe, ¿e nasila siê na 3,4 i 5-tym biegu?
Ch³opaki, sam nie wiem. Polatam kilka dni i zobaczê czy z czasem co¶ siê zmieni. A co do wa³ka LEPI. To nie ma sprawy, z tym, ¿e mój by³ potraktowany szlifierk± bo zêbatka by³a przyspawana do wa³ka, wiêc musia³em j± odci±æ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Tak, ³añcuch po zmianie lubi tak cykaæ, sam kiedy¶ szuka³em co jest nie tak. Jak wa³ek jest mocno skatowany szlifierk± to raczej odpada. Zreszt± mo¿esz zrobiæ fotkê.
![]() |
#6 |
|
![]()
ok, jutro pstryknê fotkê i sam zobaczysz czy ci siê przyda czy nie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Road legal
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Stolicstan
Motocykl: AT Rd07 93r mud fighter
Przebieg: krêcony
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 5 godz 56 min 32 s
|
![]()
Kiedy¶ po zmianie napêdu ( pierwszej zmianie) denerwowa³o mnie takie wlasnie cykanie. Bo poza szumem wiatru, tylko je s³ysza³em. Ucich³o wszystko inne. Stawiam na napêd chocia¿ jak wiadomo, d¼wiêk nale¿y us³yszeæ a nie przeczytaæ.
![]() |
#8 |
|
![]()
Mam nadziejê, ¿e jest to kwestia dopasowania siê ca³ego napêdu. Poje¼dzimy - zobaczymy. Za kilka dni napiszê co siê zmieni³o b±d¼ nie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Wa³ek morderca:
http://africatwin.com.pl/picture.php...&pictureid=671 http://africatwin.com.pl/picture.php...&pictureid=670 http://africatwin.com.pl/picture.php...&pictureid=669 kto tak potrafi? Rêka w górê... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Stan agonalny, niestety nie bêdzie z niego po¿ytku ale dziêki za chêci!
pzdr.
![]() |
|
|
![]() |
||||
W±tek | Autor w±tku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Dziwne odg³osy. | Marcel | Silnik, sprzêg³o, skrzynia | 28 | 04.07.2014 17:56 |
Klopot z wrzuceniem 3 biegu | Frank | Silnik, sprzêg³o, skrzynia | 5 | 03.05.2013 08:24 |
Odg³osy z pod dekielka zdawczej - czy tak ma byæ czy nie? | abrasadera | Rama, zawieszenia, napêd | 10 | 26.07.2010 18:05 |
elektroniczny wskaznik biegu | chinol | Wszystko dla Afryki | 20 | 20.07.2009 13:43 |
wypadanie 5 biegu ? ? ? | zibiano | Silnik, sprzêg³o, skrzynia | 34 | 28.07.2008 10:50 |