![]() |
![]()
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Szykuje mi się miesięczny urlop w styczniu. Młody ma ferię, więc w ramach odrywania mnie od garażu a młodego od smarkfona...
Kilka osób z moich okolic pewnie byłoby chętnych... Ktoś był, wie jak to wygląda cenowo itp.? Każde info na wagę złota. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Rejestracja online na konkretny dzień. Koszt 8 jurków. W Berlinie z młodzieżą to muzeum techniki jest zajebiste bo można dotykać eksponatów itd + muzeum historii naturalnej.
Zoo też mają fajne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 5 godz 29 min 51 s
|
![]()
Jeśli ktoś interesuje się samochodami i chce zobaczyć super fury polecam w Berlinie Classic Remize http://www.remise.de/
Garażują i serwisują tam swoje samochody prywatni ludzie. Wejście jest darmowe. Nie można dotykać samochodów i do nich wsiadać. Zobaczysz takie klasyki, które spotkać na drodze, to jak wygrać w lotka. Lamborghini Countach , Dialo, Bugatti Veyron, różne modele Ferrari, Maserati, stare Mercedesy i wiele innych marek. Jest też kilka motocykli. Polecam to miejsce.
![]() |
#4 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]()
Artek - koniecznie Berlin?
Pojedź do Monachium, do muzeum techniki. Dwa pełne dni masz z głowy.
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Sinsheim, Speyer, Monachium - chyba w tej kolejności względem tego co w nich jest /IMO/, niemniej jednak jak się kulać na Bawarię to Berlin znacznie bliżej - tam to się już robi wyczeczka z hotelami itd....
Poza tym nie chodzi o JAKIEŚ muzeum tylko o fabrykę BMW więc tu nie mieszajcie koledze w baniaku ![]() Tak nawiasem, to jest tam tak zajebista ilość tematycznych imprez plenerowych co roku, że słabo się robi. No cóż... nie chcę aby powstał kolejny wątek o biednej Polsce i bogatych Niemcach - uprzedzam. Cokolwiek nie obejrzysz oczekujemy na obszerną rerację Artek! M
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Emek, świetna informacja.
Matjas jak zwykle w punkt. Może wrzucę jakieś foty... Sebol jak czas pozwoli to się przyjrzę, choć to trochę tak jak na cycki sąsiadki patrzeć.(mnie to już nie jara).. ![]() Novy na muzea trochę za daleko dla nas... Celem tej wycieczki jest chęć podpatrzenia linii montażowej. Pracy rąk a nie eksponatów muzealnych. Do Berlina mam rzut beretem ( mokrym). Zoo i takie tam odpada. Nie lubię patrzeć jak się szympansy...no rozmawiają Ostatnio edytowane przez Artek : 01.01.2019 o 22:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Niestety nie udało mi się umówić z Niemcami na wizytę.
Jest dobrze działający formularz na necie. Bardzo szybko otrzymałem odpowiedź, niestety żaden z zaproponowanych przez BMW terminów mi nie pasował... https://www.bmw-welt.com/en/experien...ded_tours.html https://www.bmw-besuchen.com/en/request Nie poddajemy się! W lato pojedziemy całą grupą ZMY na HONDACH ![]() Edit. Niestety ALE nie można robić żadnych fot z wizyty w zakładzie produkcyjnym:/ 2 EDIT. Sebol i Emek: dzięki za podpowiedź!!! a.Garaż z autami luksusowymi odwiedzony. Dla kogoś kto lubi drogie/szybkie/ciekawe auta to mega gratka. Kilka sztuk moto i żadnych rodzynków w/g mnie. Do zrobienia w 2-3 godziny z mnóstwem zdjęć. b. Muzeum techniki. Dużo multimedialnych rzeczy nie działających (symulator boeinga także nie działał...). Tylko dwa języki mimo, iż bardzo dużo odwiedzających z Polski, jest na miejscu apka, ale nie sprawdzaliśmy jak działa. Cały dzień można to ćwiczyć. Bardzo bogata ekspozycja wszystkiego ( chociaż w Krakowie wystawa silników w muzeum lotnictwa ma dużo lepsze eksponaty). Polecam wziąć kanapki i napoje, jest gdzie usiąść (wyznaczone miejsca) i odpocząć. Można na miejscu normalny posiłek zjeść w barze. Ostatnio edytowane przez Artek : 25.01.2019 o 00:10 Powód: Uzupełnienie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]()
W Niemczech po Polsku jest napisane jedynie na drzwiach banku, że nie pozostawia się pieniędzy w sejfach na noc.
![]()
![]() |
#9 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 3 dni 22 godz 9 min 2 s
|
![]() Cytat:
Z tym bankiem to chyba trochę na wyrost, zgodziłbym się na stację benzynową
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Fabryka Chmur 2017 | NaczelnyFilozof | Trochę dalej | 46 | 15.08.2017 23:28 |
Berlin-Kapsztad | pawelkowalski | Umawianie i propozycje wyjazdów | 13 | 24.11.2013 11:38 |
Berlin i strefa ekologiczna | mihoo | Kwestie różne, ale podróżne. | 16 | 23.08.2013 08:57 |
berlin - pilne | mazeno | Przygotowania do wyjazdów | 6 | 30.04.2012 17:00 |