|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
10.11.2008, 11:51 | #1 |
Administrator
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 3 godz 50 min 51 s
|
Zakończenie sezonu w Afryce - podsumowanie
Zaczne o miłego tym razem
Wszystkim przybyłym tak licznie, że znalazły się osoby jakich miało w ogóle nie być i przybyły aby się spotkać chciałem serdecznie podziękować, gdyż niespodziewałem się, że ktoś w takiej mnogości przybędzie. Podziękowania dla Dandiego i Zbyszka, Mijamoto (pierwszy objazd miejscówki i za jej "upatrzenie") za pomoc wielokrotną za opracowanie trasy, że im się chciało, że nie byli bierni. Specjalne podziękowania dla Misiaka, Felkowskiego, Kukiego i jeszcze jednej osoby (wybaczcie, ale poznałem tyle osób osobiście, że do teraz zastanawiam się dlaczego mam plakietke Jola... żartuje oczywiście, ale sobotnie spotkanie przy kuchni z rana było tego powodem ) ZARĄBIŚCIE wielkie podziękowania za wkład kulinarny. Państwo Kajtek za wsparcie przy zakupach i cenne wskazówki organizacyjne. Przygotowanie zlotu przyznaje się bez bicia miało wiele niedociągnięć - mam tego świadomość, ale że uparty jestem i zawzięty to postanowiłem, że niemal za wszelką cenę doprowadzę do tego, że taki spęd czarnej braci będzie miał miejsce. Od samego początku było pod górę, a to z cateringiem, który na koniec myślał, że i tak wrócimy do nich za 72zł za dwa posiłki na osobe ... a to, że .... i miałem same kłody. No cóż, po wpisach na forum sonduje, że nie było źle. Skoro powiedziane zostało w tym wywodzie słowo "źle" to czas napisać o nieprzyjemnych sprawach. Ogólnie pozostawiliśmy jak to Bajrasz napisał czarny PR w najgorszym wydaniu, brakowało tylko jeszcze aby były ofiary. Dzida Tszoda i Najepka - to przecież taka przenośnia ... a nie pozostawienie mocno podniszczonego ośrodka po sobie i tym samym zamknięcie sobie możliwości nawet noclegu, gdyż wystawiliśmy naszym pobytem taki wizerunek jako grupa wszystkim motocyklistom, że szok. Używanie gaśnic - to chyba pozostawie bez komentarza, ale jakby gaśnica którą jakiś @$%@^#$%^$# wrzucił do ogniska i coś by się stało to w chwili obecnej pisałbym pewnie z cafe internet z lokalnego aresztu ... Wybita szyba w pawilonie, urwane 3 zamki w drzwiach, spalona jedna ławka, urwane dwa krany, rozwalony sedes, pęknięta muszla klozetowa ... Łącznie położyłem na stół 700zł jako odszkodowanie za straty. Na kase forumowa z tytułu zlotu miało wpłynąć 132zł - tak było wszystko wyliczone a poszło i jeszcze z własnej kasy dołożyłem, aby w ogóle wyjechać z ośrodka w całości. Generalnie otrzymałem najgorszy zjeb jaki w życiu dostałem. Pani dyrektor ośrodka groziła sprawą sądową o zdewastowanie ośrodka oraz narażenie uczestników na wystrzał gaśnicy (jak o tym pomyślałem to mi się nogi ugieły) ... Dodatkowo ktoś bez pozostawienia należności zabrał z ławki (dodam, iż spokojnie sobie leżały ponad 1,5 dnia i czekały na właściciela) dętki Michelin. Cóż, kolejne straty... To chyba tyle, ile mam przemyśleń po przespaniu nocy
10.11.2008, 12:25 | #2 |
Jaki świeży jaki świeży ??
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 tygodni 11 godz 51 min 59 s
|
Proponuję żeby każdy uczestnik zlotu wpłacił na konto Ramiresa jakąś kaskę na pokrycie strat. Ramires ile nas było tak na oko żeby wiedzieć ile wpłacać ?
Ramires przepraszam że najadłeś się wstydu z nas, mam nadzieję że satysfakcja z zorganizowania fajnego zlotu chociaż trochę Ci to wynagrodziła ...
10.11.2008, 17:25 | #3 | |
Stary (P)iernik
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
Cytat:
które narozrabiały i to z nawiązką. Powinny same się przyznać . Moment odpalania gaśnic zarejestrował Felkowski na zdjęciach więc jest świadkiem
Ostatnio edytowane przez Franz : 10.11.2008 o 17:28 |
|
10.11.2008, 18:21 | #4 |
Miasto: Warszawka
Motocykl: RD07a
Przebieg: 66666
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 21 godz 47 min 41 s
|
A Ja i tak uważam, że impreza była super. Pozytywów było więcej. I taki obraz zachowam. Myślę, że pomysł Huberta nie miał na celu rozgrzeszenia sprawców zamieszania, a miał być przesłaniem dla Ramiresa, że jakby co ( w co nie wierzę) nie zostawimy Go samego z problemem.
Dajmy sobie szansę stanąć na poziomie wyzwania które sami sobie przygotowaliśmy.... Zostawiliśmy Ramiresa sami z organizacją. Na tydzień przed, było ze trzydzieści osób zapisanych, a ile przyjechało? A mimo to było spanie, żarcie i napitki. Trza się było troszkę przy tym zakręcić. Ramires jest sam a nas było troszkę. A że paru ludzi nie wytrzymało ciśnienia spuszczonych ze smyczy.. Cóż. Uczymy się całe życie. Teraz jak już wiemy czego się można po nas spodziewać, zapytam nieśmiało: Kto zrobi otwarcie sezonu ? Pić trza umić - jak ktoś już słusznie zauważył, ja dokładam Ma się fantazję - trza mieć pieniądze
10.11.2008, 18:29 | #5 | |
Piast Kołodziej
Miasto: Toruń
Motocykl: RD03
Online: 2 tygodni 17 godz 44 min 37 s
|
Cytat:
I tak sie chlop nasluchal za nie swoje winy, wystarczy mu tego dobrego.. BTW: Jesli bedzie trzeba sie dolozyc, to mnie tez (po)liczcie - zgodnie z zasada muszkieterow |
|
10.11.2008, 12:30 | #6 | ||||
Piast Kołodziej
Miasto: Toruń
Motocykl: RD03
Online: 2 tygodni 17 godz 44 min 37 s
|
Cytat:
Ciesz sie, ze Ci policja nie pakowala uczestnikow na dolek, za czynna napasc.. a bylem na takich wlasnie imprezach motocyklowych, na szczescie nie bylem organizatorem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
I to mimo tego, ze od samego poczatku imprezy mialy charakter zamkniety - gdybym robil to w konwencji otwartej, to pewnie byloby znacznie gorzej.. Ogolnie, odechcialo mi sie organizacji na zasadzie 'ja organizuje wsio i za wsio odpowiadam', teraz robie to na zasadzie 'jest wyjazd tu i tu, zaczynamy tu i tu, a tu i za tyle mozecie sobie rezerwowac noclegi' - i taki sposob polecam.. |
||||
10.11.2008, 12:31 | #7 |
Miasto: DW
Motocykl: Pyr pyr
Przebieg: dowolny
Galeria: Zdjęcia
Online: 5 miesiące 21 godz 56 min 4 s
|
Nie byłem świadomy, że aż tyle "tszody" było. Wiedziałem tylko o tych najbardziej spektakularnych akcjach. Jak napisał Bajrasz "pić tsza umić", a za grzechy trzeba płacić. Myślę, że osoby odpowiedzialne za nieprzewidziane koszta będą na tyle uczciwe aby koszta te ponieść. W końcu wiadomo kto to był Jesteśmy Afrykańczykami, a nie jakimiś zjebanymi motocyklistami.
Niestety zlot miał charakter bardziej "ogólny" niż kameralny stąd pewno spore rozmycie odpowiedzialności. |
10.11.2008, 13:07 | #8 |
Administrator
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 3 godz 50 min 51 s
|
Poczatkowe straty jak rozmawialem z Podosem mają isc z kasy forumowej.
Pare osob o czym i one i ja wiedza, ze jeszcze wplata ma byc, wiec moze sie okazac, ze jak zejdzie wszystko w srode to bedzie na czysto. Takze szczegoly finansowe w srode. JareG - tak, czekały na Ciebie detkacze i ... jakies promieniowanie musialo byc kosmiczne, bo odparowały ...
10.11.2008, 13:08 | #9 |
Stary (P)iernik
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
Czyli po prostu siara.
Czym się róznią zloty At ot ogólnego spędu? Na to wygląda ,ze niczym. Moim zdaniem nie powinno sie to skończyć tylko na pokryciu strat w gotówce.
Ostatnio edytowane przez Franz : 10.11.2008 o 13:22 |
10.11.2008, 13:24 | #10 |
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 51 min 11 s
|
No fakt...tym razem zabrakło gitary i jakis zdjec z wypraw i opowiesci ....A moze motyw z wódą i piwem do woli sie nie sprawdził? Na pewno,w przyszłosci wiecej osob musi sie angazowac w organizacje..Ale było super pomimo niektórych ekscesów...
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|