![]() |
![]()
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2017
Miasto: LPU
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 2 godz 19 min 2 s
|
![]()
Od roku mam nowy dowód rejestracyjny i dziś dopiero przy okazji przeglądu zwróciłem uwagę na literówkę na pierwszej stronie. Zamiast XRV 750RD07 (w poz. D.3) babka w okienku wpisała mi w zeszłym roku HRV 750RD07. Zastanawiam czy to zgłaszać czy olać i jeździć. Mogą się do tego mi przywalić na granicy? Zerknąłem przed chwilą w kartę pojazdu i tam też to samo, więc babka musiała się tym zasugerować.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2012
Miasto: teraz to Stolica
Motocykl: Suzuki DR-Z 400 E
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 10 godz 45 min 7 s
|
![]()
Najlepiej przedzwoń do urzędu komunikacji i podpytaj co trzeba ewentualnie zrobić żeby to wyprostować i ile to potrwa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Radom
Motocykl: RD04
Przebieg: 68000
![]() Online: 3 tygodni 18 godz 47 min 49 s
|
![]()
Miałem podobnie - przy rejestracji moto powiedziałem o tym urzednikowi, wpisał mi poprawne dane w kartę pojazdu i tyle, zero problemu.
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2012
Miasto: teraz to Stolica
Motocykl: Suzuki DR-Z 400 E
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 10 godz 45 min 7 s
|
![]()
Z ciekawości, gdzie to wpisał? Dane pojazdu w karcie są pod przeźroczystą nalepką i nie da się ich ot tak zmienić
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Radom
Motocykl: RD04
Przebieg: 68000
![]() Online: 3 tygodni 18 godz 47 min 49 s
|
![]()
Chyba na drugiej stronie, pod właścicielem pojazdu w rubryce - zmiany parametrów technicznych pojazdu, albo w adnotacjach urzędowych, ale nie jestem pewien. Kumpel ma teraz ten motocykl, to dopytam.
Właśnie odkryłem, że mam Hondę HRV 750 ![]()
"Cieszę się, że nie jestem bezużyteczny, zawsze mogę służyć jako zły przykład." http://www.youtube.com/watch?v=kfH1hxvAN30&ob=av2n Ostatnio edytowane przez karlos : 11.03.2018 o 08:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2011
Miasto: Błażowa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 13 godz 26 min 58 s
|
![]()
Po mojemu należy wymienić dowód rejestracyjny.
Na jakiej ''ruskiej'' granicy rzeczywiście może być kłopot. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Miasto: Frankfurt/M
Motocykl: Elefant 944ie
Przebieg: 54420
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 12 godz 4 min 21 s
|
![]()
Zadzwoń do WK i może się czegoś dowiesz. W mojej Cagivie miałem wpisane w dowodzie tylko 7 ostatnich z VIN'u. Jedna pani powiedziała, że to nieistotne ważne co by sie zgadzał. Przy innej okazji wizyty wbijania czegoś tam inna pani mnie zjebała dlaczego tak jeżdże i że to trzeba na przegląd jechać. Diagnosta miał to sprawdzić i miałem wrócić wbić cały VIN.
![]() Pomijam tonę ładowności w 125p lub w innym aucie masa własna 0kg. ![]()
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2017
Miasto: LPU
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 2 godz 19 min 2 s
|
![]()
Kumpel ma zapytać siostry co pracuje w WK. Może uda się ogarnąć temat w miarę szybko. Dam znać jak coś się dowiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Emigracja. Hamburg
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 19 godz 7 min 0
|
![]()
mi wpisali ''afrika twin'' i tak jezdze. Nigdy mi nie idzie w urzedzie komunikacji, wiec nie ide tam już nic odkręcac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: XR250R
Przebieg: ły
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 1 dzień 12 godz 26 min 16 s
|
![]()
Zbyszek dobrze mówi.
Na wschodnich granicach może się ktoś czepnąć i nie przejedziesz. Pewien zbanowany Pan E. miał tak w Golfie. |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Na hiszpańskich papierach, marokańską pistą w pizdu [Listopad 2010] | consigliero | Trochę dalej | 8 | 25.08.2011 15:30 |