|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2020
Miasto: okolice Warszawy
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 2 dni 20 godz 45 min 50 s
|
![]()
Witam wszystkich.
Mam krótkie pytanko - czy jestem w stanie samemu założyć gmole HEED na ATAS ? W instrukcji jest że niby trzeba 2 chłopa do wyjęcia i włożenia tej szpilki długiej ... Może jest jakiś patent sprytny ? Pozdrawiam jako świeży posiadacz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Mówisz o górnej szpilce od przodu silnika? Jeśli tak to myślę, że bez problemu do ogarnięcia w jedną osobę. Przydałby się jeszcze podnośnik, aby od dołu podeprzeć silnik.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
no właśnie tak myslalem - szpilka przechodząca pod plastikami od kabli (prawa ) / akumulatora (lewa )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Ja założyłem z pomocą ukochanej małżonki
![]() ![]() Polecałbym użycie loctite do śruby prawego podnóżka, na gwincie oryginalnej był jakiś klej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
okej - dzięki !
Update - zrobiłem w końcu, ale powiem wam, że odkryłem w sobie zdolności manualne o których nie wiedziałem, że mam ![]() niesamowicie ciasno w tej maszynie wszystko jest spasowane ... śrubka od prawego plastiku (ta z lewej) mi gdzieś wpadła - - chyba nie narobi problemów ? Swoją drogą wkręcanie tej śrubki jest dokładnie w osi zajętej aktualnie przez Gmole więc trochę wtopa. Pozdro Ostatnio edytowane przez Novy : 24.05.2021 o 22:51 Powód: Połączenie postów |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Brawo Ty!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2020
Miasto: Wawa
Motocykl: Africa AS 1100DCT
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 12 godz 31 min 49 s
|
![]()
Ja też zalozhlem sam bez podnośnika. Robota prosta dosyć tylko trzeba robić powoli i dokładnie. Najgorsze w montażu jest złożenie górnej przedniej śruby przy silniku. Długa szpilka z tyłu poszła bardzo łatwo. Na koniec nie wkręta ulem jednej śrubki od plastiku z prawej strony gdyż jest to raczej niemożliwe właśnie przez zasłonięcie idealnie osi otworu przez rurę gmola.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Dokładnie te same problemy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
korki gmoli RD07a | bojach | Wszystko dla Afryki | 1 | 16.11.2020 01:09 |
Prostowanie gmoli | Maks_waw | Wszystko dla Afryki | 25 | 01.05.2010 22:53 |
Mocowanie gmoli GIVI | deptul | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 5 | 13.04.2009 21:26 |