|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Cześć
Czy pliki img można wgrać do base campa w jakiś uproszczony sposób ? Czy taka sama zabawa jak z MapSource ? Wiem, że img moge wgrać bezpośrednio do urządzenia, ale chciałbym je widzieć na kompie.
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Garmin mobile PC np na to pozwala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Hmmm, ale to urządzenia garmina, czy do palma itp ?
![]() |
#4 |
|
![]()
No jak w nazwie, na PC kompjuter
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Łódź / Farmington CT
Motocykl: RD07->990R, 950SE, 1090R
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 20 godz 47 min 27 s
|
![]()
Jak sie domyslam masz MAC i stad pytanie o BaseCamp. Obraz mozna normalnie zamontowany przeciagnac na dzialajaca aplikacje lub poszukac instalacyjnych wersji. Jesli chesz tylko przegladac mapy to mozesz po podlaczeniu uzadzenia przegladac wszystkie mapy co sa na nim i nie musisz ich trzymac na kompie. Na innym kompie mam jakies programy bedace substytutami to moge Ci wyslac. Jak cos to pisz na PIRV.
![]() |
#6 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Tedix napisał prawdę, tylko jakoś tak trochę zagmatwanie....
![]() Basecamp zarówno na Mac jak i na PC działa tak samo: po podłączeniu nawigacji do kompa wszystkie mapy które masz na tejże nawigacji (w postaci plików img) są automatycznie zaciągane przez Basecampa i widoczne na ekranie tak jakby były zainstalowane na kompie. Możesz je przeglądać, planować trasy, etc. Nie jest konieczna faktyczna instalacja tych map na komputerze! Ma to swoje zalety: wystarczy mieć skądś jakiś plik img, wgrać go do nawigacji, podłączyć ją i już mapa jest widoczna na kompie; ale i wady: te mapy "nikną" z kompa po odłączeniu nawigacji. Generalnie, Basecamp jest dużo lepszym programem od Mapsource, choć trzeba się do niego przyzwyczaić. Zdrówko, Miszel |
![]() |
![]() |
#7 |
Niepoprawny ideologicznie - XTZ/GS/LC4 ;)
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Józefów
Motocykl: R1100GS, LC4
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 57 min 31 s
|
![]()
A próbował ktoś oszukać BaseCampa wrzucając mapy na kartę SD (w katalogu Garmin) i podpinając pod czytnik ? Miałoby szansę zadziałać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Zainstalowałem Base Campa bo chciałem oglądać mapy z Garmina, wgrane właśnie w img, ale chciałbym te mapy móc oglądać też na kompie bez podłączonego urzadzenia. Niestety Base Camp jest do dupy bo i tak nie widzi wszyskich map zainstalowanych na karcie.
![]() |
#9 |
|
![]()
Ja zachwytu nad BaseCampem nie rozumiem za bardzo. Polecam Ci do przeglądania plików właśnie GMPC. Idealnie się do tego nadaje, i do niczego innego sie nie nadaje
![]() PS: Na ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
Online: 0
|
![]()
A ja cię dość dobrze rozumiem, bo sam tak dłuższy czas miałem
![]() Ale im dłużej używam BC, tym bardziej mi się podoba i do Mapsource jednak już na pewno nie wrócę. Zdrówko, Miszel |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
ADVENTURE CAMP, 10-12 czerwca, Wawrzkowizna k/Bełchatowa | luki.gd | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 2 | 09.06.2011 17:24 |