|
Lejdis Motocykl + kobieta, czyli wszystko co może być związane z tym duetem |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
04.03.2009, 18:03 | #1 |
Miasto: Polska poł.-wsch.
Online: 4 tygodni 1 dzień 22 godz 15 min 47 s
|
Motor już jest, co dalej?
Jak już pisałam w ubiegłym roku, zlot w Miedznej zakiełkował we mnie ( na szczęście nie kolejną ciążą, bo to zdecydowanie ochłodziłoby mój motocyklowy zapał) chęcią zamiany miejsca na kanapie motocykla, czyli przesiadkę z "plecaczka" na kierowcę.W moim przypadku "kierowca" oznacza naukę(!!!) jazdy na motorze od podstaw, a więc uzyskanie pr.jazdy kat.A.Nie zrażona tematem i sezonem zimowym ruszyłam z kopyta, wspierana dzielnie przez mojego partnera.Okazało się jednak,że możliwość szkolenia pojawi się dopiero wiosną. Idąc za ciosem postąpiłam jak rasowa blondynka i ...kupiłam sobie motor, zanim nauczyłam się na nim jeździć!Stoi sobie teraz w garażu (samochód wywaliłam pod chmurkę) piękna Yamaha MT03, którą odpalam co jakiś czas.Odbyłam też pierwszą jazdę próbną, tzn., bardzo, bardzo próbną-"zadusiłam" silnik kilka razy, raz o mało nie upadłam przy parkowaniu (zabrakło mi centymetrów na uskoku jezdni), ale uśmialiśmy się do łez i chrzest bojowy uważam za udany.Teraz muszę zawalczyć z instruktorem, potem egzaminatorem, żeby zdobyć to cholerne"A"! A jak nie, to złożę korupcyjną propozycję, bo przecież motor nie może się zmarnować! Trzymajcie kciuki.Zachęcam wszystkie pasażerki/ów do poszerzenia pola widzenia i wynurzenie się zza pleców tego siedzącego z przodu, choćby to był facet waszego życia!
|
04.03.2009, 18:29 | #2 |
...a nu jaho...kultura musi być...
Miasto: B(i)BI
Motocykl: XT 600
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 tydzień 3 dni 20 godz 58 min 23 s
|
dalej , to nie gadać , tylko jeździć ..........kurs i egzamin na lejce swoją drogą, uczyć możesz się na własną rękę w odpowiednich miejscach, bez przeginania , a że masz swoje moto to nie wiem co ono w garażu jeszcze robi , będzie ci łatwiej na kursie i egzaminie jak teraz se polatasz, wiem po sobie, bo od mego debiutu na moto i ciągłym proszeniu chłopaków " daaaajcie pojeździć " do zrobienia lejc minęły aż dwa lata które na pewno czegoś mnie nauczyły...więc siadać i ujeżdżać
04.03.2009, 19:01 | #3 |
Miasto: Szczecinek
Motocykl: RD07
Online: 2 dni 13 godz 24 min 56 s
|
Lena praktyka w las nie pójdzie, wręcz pomoże
|
04.03.2009, 19:19 | #4 |
poleca: filcy - jako obuwie trwałe, zawsze modne i wygodne
Miasto: W-wa/Stare Bielany
Motocykl: RD07a
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 6 dni 19 godz 33 min 26 s
|
Byle tylko od początku złych nawyków nie łapać, bo potem ciężko jest się pozbyć takich naleciałości. Pewien hAmerykański pisarz pisał, że najgorszymi nauczycielami są krewni i znajomi króliczka, ale Tobie raczej będzie miał kto sensownie pokazać co i jak
Powodzenia!
04.03.2009, 23:45 | #5 |
Miasto: Polska poł.-wsch.
Online: 4 tygodni 1 dzień 22 godz 15 min 47 s
|
A tak dla pewności lub w razie wpadki - dajcie znać, jak spotkacie na Allegro do kupienia w opcji "kup teraz" jakieś "A".Dzięki za wsparcie, jak zwykle.
|
05.03.2009, 00:37 | #6 |
Kobietka:)
|
Hej Lena! Gratuluję nabycia motonga i trzymam kciuki za pomyślne zaliczenie egzaminu! W rozpoczynający się sezon wchodzę z innym motorkiem i właściwie też zaczynam motocyklową edukację od nowa, bo jazda po asfalcie to zupełnie inna bajka niż teren. Dzisiaj własnie z OGROMNĄ przyjemnością wytaplałm sie w błocie . I strasznie się cieszę, że wybrałm off road. A tu kilka zdjęć z dzisiejszego popołudnia- rodzina zafundowała mi taka traskę
|
05.03.2009, 20:31 | #7 | |
Miasto: Jaktorów
Motocykl: RD03
Online: 1 godz 16 min 16 s
|
Cytat:
A Lenie nowego nabytku gratuluje. Życzę wytrwałości i trenuj tyle że na placu. |
|
05.03.2009, 00:46 | #8 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 tygodni 6 dni 18 godz 59 min 23 s
|
Gratulacje, piekny motocykl sam choruje na MT01, oczywiscie jako jeden z dodatkowych Wiem co czujesz, ja pierwsze moto kupilem na jesien i tez chodzilem co chwile do garazu i odpalalem... ale juz nie dlugo... juz za chwile, juz za momencik....
|
05.03.2009, 14:54 | #9 |
Miasto: Nottingham, UK
Motocykl: RD07a
Online: 1 tydzień 4 dni 19 godz 49 min 44 s
|
I tylko patrzec jak bediesz szukala Afryczki
Powodzenia na egzaminie |
05.03.2009, 16:19 | #10 |
...a nu jaho...kultura musi być...
Miasto: B(i)BI
Motocykl: XT 600
Online: 1 tydzień 3 dni 20 godz 58 min 23 s
|
to jak to tak , chwalić się moto a zdjęć nie pokazać da jakieś pstryki do obadania