|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
29.01.2022, 21:39 | #1 |
Co kupić 125cm3 w 2T?
Panowie jaki sprzęt o pojemności 125cm3 kupić do jazdy po mieście / ewentualnie z możliwością jazdy w lekkim terenie? Z homologacją i najlepiej 2t.
|
|
29.01.2022, 21:43 | #2 |
nie wiem, nie miałem ale gdybym miał mieć to bym szukał TDR.
albo DT ale i jedno i drugie a zwłaszcza drugie ciężko będzie znaleźć w ładnym stanie żeby się od razu nie trzeba było interesować cylindrem, korbą albo i jednym i drugim. Emkowski szukał w ub roku czy to już dwa lata temu i qrvił na sprzedających na czym świat stoi...
29.01.2022, 21:48 | #3 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Ale kupił i majątek wsadził w remont ale uwielbiam tą DT. Na miasto miód. I nie tylko. TDR takie kapciowate były. W każdym razie nastawiał bym się na remont. Ładna to biały kruk. Mnie się nie udało znaleźć.
|
29.01.2022, 22:15 | #4 |
no masz. czyli jednak mimo, że ładna okazała się potrzebowska?
tak to niestety bywa z tymi staruszkami - nie ma lekko. ćwiczyłem za dużo razy. nie wiem jaki masz na mysli teren JaTomek ale na miasto to nikt nie wymyślił nic lepszego niż skutersyna jakiegoś. jak będzie miało duże koła to i po szuterku i piasku pójdzie. IMO jak zaczniesz szukać 2t w normalnym motku to po pierwsze wyrzygasz 8-9 na zakup, żeby to się trzymało kupy chociaż dla oka a potem to już k..wa sky is the limit i oby się nie okazało /a kiedyś ma się okazać!/ w środku sezonu, że trza robić... takie naprawdę ładne Kymco Agility można trafić za 5 i jeździsz. stare motki to jest przy obecnej podaży loteria. stare 2t to w zasadzie pewne problemy.
29.01.2022, 22:39 | #5 |
Zwykła jazda po mieście dla osoby z kat. prawa jazdy B. Musi być legalne bo 95% jazdy to czarne. Być może czasmi po szutrze poleci. 2t żeby było trochę mocniejsze. Ze dwa lata temu jeździł hondą cbr 125. Taki śmieszny pseudo ściągacz 😉
|
|
29.01.2022, 22:42 | #6 |
zgodnie z przepisami i tak możesz mieć jedynie 11KM o ile dobrze pamiętam więc to czy 2 czy 4 t nie robi różnicy - w razie W lepiej mieć tak jak litera mówi.
29.01.2022, 22:49 | #7 |
Miasto: Olsztyn (Wa-Ma)
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: mój 3,5
Online: 1 tydzień 2 dni 18 godz 30 min 56 s
|
Miałem się nie odzywać... Ale jakiś czas temu, tu na tym forum, ktoś się zachwycał... CBF 125. Bo małe, lekkie, mało pali i na koła 18'' jakieś lepsze opony można znaleźć...
Powodzenia w poszukiwaniach !
29.01.2022, 23:13 | #8 | |
Cytat:
I za 7 to można przebierać w sztukach.
30.01.2022, 11:39 | #9 |
Dziękuję za podpowiedzi. Skuter raczej nie podejdzie ale TDR czy CBF prezentują się całkiem całkiem ze wskazaniem na TDR. Szkoda tylko, że sprzęt już leciwy i ciężko prawdopodobnie będzie znaleźć sprzęt w dobrym stanie.
Znalazłem jeszcze Zentes'a 125U? Być może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia? |
|
30.01.2022, 13:01 | #10 |
CB125F z 2015 roku mam- w najszybszym kolorze- żółtym
jak by co to ! Opony 18 cali będę wymieniał na dniach- muszę sprawdzić czy są do tego jakieś bardziej szutrowe gumy, bo seryjne cst nadają się podobno tylko na asfalt i to raczej suchy. |
|
|
|