![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Miasto: Nysa
Motocykl: Transalp
![]() Online: 0
|
![]()
2 sierpnia wybieram sie do .....No właśnie dokąd
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
1,5 koka koli 10zl a piwo 0,5l 20zł
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Common Rejli
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
![]()
Jezusicku... Może Bałgarija, tudzież Rumunia...? Od razu Chorwancja...
![]()
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Białystok
Motocykl: Honda Africa Single
![]() Online: 3 miesiące 3 dni 14 godz 27 min 42 s
|
![]()
to piwo to chyba w restauracji jakiejś, ja za piwo płaciłem dwa lata temu tyle co w Polsce, Karlovaćko czy jakoś tak, w plastykowych butelkach litrowych. Dobre jest
![]() Mnie wakacje w Chorwacji kosztowały tyle samo co nad Bałtykiem, a po wczasach nad naszym pięknym morzem w tym roku powiedziałem, że moja noga już tam nie postanie. Cena jak w kurorcie nad Adriatykiem, a w zamian... ech, szkoda gadać, wczesny Gierek. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Jaki świeży jaki świeży ??
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 11 godz 51 min 59 s
|
![]()
Generalnie z tego co zauważyłem drogie jest mięso i wędliny. Wędliny szczególnie te tańsze są raczej podłe bleee ...
Z tego co pamiętam to np świeże makrele od rybaka w porcie kupowałem za 25 kun/kg. W knajpach w miarę tanie są chyba pizze (nie pamiętam już ile) a obiad w restauracji (nie mylić z polską smażalnią) da się zjeść za 35 kun (rybka + frytki + surówki). Coca cola wychodziła drożej niż w Polsce ale na pewno nie 10 PLN. Cena piwa w sklepie jakoś specjalnie mi nie zapadła w pamięci więc jakoś strasznie drogie nie jest. Dosyć tanie są wina stołowe a wóda chyba porównywalna z cenami w Polsce. Jeśli palisz to lepiej kup sobie papierosy bo z tego co zauważyłem tam głównie dostępna jest tylko jakaś lokalna marka + marlboro. Kuźwa całą Makarską przemierzyłem żeby kupić jakieś cienkie pedalskie papierosy i nie znalazłem he he Aha jeszcze ceny kwater. Za 100 EUR dziennie wynajmowaliśmy 3 pokojowy 90 m2 apartament z dwoma sypialniami, dwoma łazienkami, salonem, balkonem 20 m2. Wyposażony w klimę (już bez dopłat - niektórzy każą sobie dopłacać za używanie klimy), lodówkę, pralkę, zmywarkę, żelazko itd Mieszkanko było 50 m od plaży. He he trochę burżujskie warunki ale co tam czasami trzeba w luksusach pomieszkać ![]() Ostatnio edytowane przez hubert : 23.07.2008 o 18:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 tygodni 8 min 6 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Jaki świeży jaki świeży ??
![]() Online: 3 tygodni 11 godz 51 min 59 s
|
![]()
20 ojro za cały
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 tygodni 8 min 6 s
|
![]()
Tia 2 łazienki, z balkonu widok na okolice.. 5 minut do centrum.... generalnie po 15 września ludzie proszą się o to abyś u nich zamieszkał czatują na rogatkach miast...
![]()
![]() |
#9 |
Miasto: Nysa
Motocykl: Transalp
![]() Online: 0
|
![]()
Bułgaria i Rumunia to plan powrotu-ale najpierw tydzień opalania"cyckow"i poznawania nowych"smaków"!;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
status-TAK stan cywilny-TAK....
![]() Zarejestrowany: Jun 2006
Miasto: Mikołów
Motocykl: K750
Przebieg: Tak,
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 12 godz 22 min 48 s
|
![]()
Ja też jestem zdania że ceny są podobne do okolic naszego morza.
Piwo Karlovaćko cena jak u nas (uzależniona gdzie podawane...) Do papusiania bardzo czesto pizza - dobra i w dobrych cenach. Paliwo przypuszczam ze w tej chwili bedzie zbliżone. Noclegi wg mnie były dość drogie, ale może moje oddczucie. Starałem się spać na tanich kempach albo na dziko np na lądowisku dla helikopterów medycznych ![]() POLECAM KRĘTĄ DROGĘ PRZEZ ZADAR I PARK KRKA!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Syberia - Martwa Droga | Zet Johny | Kwestie różne, ale podróżne. | 12 | 31.10.2013 16:11 |
Suchumska Droga Wojenna | Gawron | Przygotowania do wyjazdów | 0 | 29.05.2012 15:30 |
Przebyta droga wg zegarów a GPS | Misza | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 10 | 08.04.2012 13:26 |