![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
El Mariachi
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Podkarpackie
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 2 godz 12 min 15 s
|
![]()
Witam.
Ot tak siedziałem na urlopiku przy parszywej pogodzie przed kompem i wymyśliłem dla siebie takie coś jak książka serwisowa do AT. Dlaczego?-moja makówka niestety nie daje rady zapamiętać co gdzie i kiedy a naklejki które przyklejam po wymianach tego i owego zaraz jakoś woda zabiera (niewiem dlaczego ![]() Niewiem czy się komuś to może przydać ale jak chcecie to proszę. Tutaj wersja jpeg ale posiadam tesch w cdr-ach (corel 12) łatwiej do druku idzie z cdr-a bo daje się poskładać. Mam nadzieję że mogłem zamieścić logo i nie bendzie probleme ![]() A co jeszcze? to ewentualne sugestje i poprawki mile widziane. A ta bestia na fotce to moja lala ![]() Ostatnio edytowane przez BLOB : 05.09.2009 o 14:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: DW/RP/BHA/WE
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 10 godz 20 min 16 s
|
![]()
Dobre dobre, jedną wydrukuję dla siebie, drugą dla babci żeby sobie leki rozpisała
![]()
![]() |
#3 |
El Mariachi
|
![]()
Ty to byś nie oddychał jak mi nie pojedziesz.
![]() Ale to nic jeszcze sie spotkamy na hajłeju i ja Ci wtedy poskrobie te kostke z opony. ![]() Jak chcesz Wiktor to pośle ci cdr-a chyba że Corel to dla Ciebie kosmos ![]() A tak apropos to miałeś wiedzę czerpać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: DW/RP/BHA/WE
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 10 godz 20 min 16 s
|
![]()
Czerpie wiedzę ostro, jeszcze 2 miesiące zostało. Może do tego czasu zrobią jakiś hajłej na Podkarpaciu
![]()
![]() |
#5 |
Jaki świeży jaki świeży ??
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 11 godz 51 min 59 s
|
![]()
Połączyłbym filtr oleju z olejem bo przecież zawsze razem się to i to wymienia ...
Dorzuciłbym jeszcze regulację zaworów, synchro, wymianę opon a takie rzeczy jak wymiana łożyska główki ramy to chyba do kategorii inne ...
![]() |
#6 |
Administrator
![]() |
![]()
ja sobie uprościłem ( bez takich eleganckich tabelek)ale prowadzę spis wszelkich czynności serwisowo/kontrolno/obsługowych od początku posiadania
![]() |
#7 |
El Mariachi
|
![]()
Hubert-niejestem pewien nawet niektóre mondre pisemka opowiadają jak to mieści się olej z filtrem i bez mniemam, że to pewnie dlatego u mnie ten trop rozpisania osobno. W mojej at wyjechało wszystko tzn słonecznikowy i filtrowanie.
Dzieju a tabelki to taki szpas bo naprawde niemiałem co robić. Dzięki wam za rady i odwiedzenie tematu |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
![]() |
![]()
Idea słuszna
tylko jak się nic nie psuje to tylko wymiany pozostaje pisać...
![]() |
#9 |
青年商會及台北縣警察局
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Poznań
![]() Online: 2 dni 10 godz 12 min 22 s
|
![]()
trzeba sobie jeszcze zrobić pieczątki serwisu, imienną kierownika serwisu
![]() i pieczątkę "zapłacono gotówką" U mnie wisi takie coś na ścianie z rozpiską co i kiedy, w formie jedno kartkowej, Na sznureczku obok jest długopis ![]() ciągle spoglądam na to mimochodem i już na pamięć znam przebieg kiedy mam zrobić następna zmianę oleju itp... to pisałem ja, kierownik serwisu... ![]()
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |