|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2012
Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 9 godz 19 min 9 s
|
![]()
Po ponad 14 latach i przejechaniu ponad 100kkm w moich daytonach zaczęła się odklejać podeszwa, pytanie jaki najlepszy klej dał by tu radę? Tak wiem daytona robi kapitalkę ale za minimum 70% nowych
![]() |
#2 |
gsm: 512242193
![]() Zarejestrowany: Jul 2006
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 4 dni 6 godz 36 min 11 s
|
![]()
nie wiem jakie tworzywa ze sobą kleisz mój kumpel co był szewcem każdy klej testował
![]() wiele klejów wymaga aktywacji albo temperatura albo przez nacisk tzw kleje kontaktowe dlatego szewcy tłuka buty młotkami ![]() z tych co pamiętam moment, butapren czy cos takiego w puchach jak farba 1l https://artykulyobuwnicze.pl/pl/p/KL...-0%2C8-kg/3212 zreszta zobacz co te "fleczki" "nie pamiętam gdzie kolega kleje kupował ale cos mi tak świta ze tam sprzedają" a i nici jak trzeba to sobie kup porządne i szydło. a najlepiej zadzwoń doradza ci. Cała podeszwę musisz oderwać. Wyszlifować papierem. oczywiście but musi wyschnąć wcześniej. Przed klejeniem aceton - odtłuścić klej po nałożeniu na obie powierzchnie musi wyschnąć, cześć z klejów należy podgrzać inne musza odparować same i łączysz docisnąć najlepiej młotkiem na kowadełku z 3 dni polezą mozna wydąć but pierwszy tydzień schnie potem 2 dni sie robi i potem leży kolejne 3- 4 dni ![]() ![]() ile ja w pracowni szewskiej kumpla (zakład z tradycjami) spędziłem to moje ![]() Ma czym zrobic szlifierki, stingerka jakieś kawałki tworzyw na wymianę od skór do gum pianek , kleje, nici które szewc zna ma popróbowane to w sumie najważniejsze co z czym a i kolega miał cos takiego tez jak jedne klej na tworzywo a drugi do klejenia ale to zazwyczaj smarował na fajrant a klejił na drugi dzień tym robił cos co sie nie chciało kleić wiem ze gówno pomogłem ale moze akurat
![]() |
#3 |
|
![]()
Ten kolega dalej robi buty, bo z szewcami jest tak jak z mechanikami np od motoru ?
![]() |
#4 | |
|
![]() Cytat:
juz dawno poszedł w budowalnke ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Sam se odpowiedziałeś jak to jest z polityką, przecie do tego można wszystko podpiąć. Fachowcy też ludzie i chcą żyć a może motorem jeździć i znowu kulwa polityka dlaczego tak się dzieje? PS. Przestańmy strugać ktosia bo nas to nie dotyczy, wcześniej czy później doopa zapiecze. Ps.2 I dlatego szukam kleju bo wiem kto na rynku został
![]() |
#6 |
|
![]()
nie polityka a ekonomia
![]()
![]() |
#7 |
|
![]()
Oj tam Ty swoje, 70% z gwarancją gdzie żaden szewc takiej nie oferuje. Wracajmy do tematu, jaki klej ale bez testów wiem jakie są? Albo czas najwyższy wymienić buty które o dziwo wody nie puściły
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 4 tygodni 8 min 6 s
|
![]()
Wątpię aby to było 20% (Daytony 20% - 350zł)raczej wszyscy oczekują, że będzie to 20zł. W końcu to tylko podklejenie podeszwy. To nie polityka ale to, że stać nas na nowe i nie szanujemy starego, po prostu łatwiej kupić niż naprawić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
zadzwoń do sklepu oni są na bieżąco cos ci doradza. najgorsze ze musisz rozerwać całego buta. potem leży schnie czyścisz i kleisz moze to być np butapren albo jakiś inny byle nie cyjnoakrylowy bo szkoda twoje roboty
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 1 dzień 3 godz 12 min 22 s
|
![]()
o to zadziala: https://ataszek.pl/1013-klej-cyjanoa...lastyczny.html
u braciaka w Foxach cala podeszwa odpadla i to zrobilo robote... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Klej do zębatki zdawczej. | sizyrk | Rama, zawieszenia, napęd | 5 | 30.05.2019 10:07 |
Klej do gaznika. XR650 | Prince | Uklad paliwowy i wydechowy | 4 | 22.09.2017 17:55 |
Klej do śrub | 7Greg | Regularne czynności serwisowe | 7 | 09.11.2008 10:19 |