|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
10.10.2015, 22:33 | #1 |
Rumunia - zbiórka tracków
Hej
Kombinujemy w drugiej połowie października tygodniowy wypad do Rumunii (2 x DRZ na lawecie). Celujemy w rejon Maramuresz. Grzebię w starych wątkach i robię notatki ale jeśli macie jakieś tracki z tego rejonu lub miejsca godne polecenia, prośba o podesłanie na a/maila [michal.gawryszewski małpa gmail.com]. Bazę wypadową zrobimy z jakiegoś pensjonatu pomiędzy Viseu de Sus a Borsą. Nie wiem czy pogoda pozwoli na kimanie pod namiotem
11.10.2015, 04:51 | #2 |
Miasto: RLU
Motocykl: RD04
Przebieg: niski;)
Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 22 godz 48 min 31 s
|
A tam śnieg już nie leży? Pop Iwan kilka dni temu biały był (na zdjęciach widziałem )
|
11.10.2015, 09:59 | #3 |
Zakonserwowany
|
Wróciliśmy z RO dziś w nocy , zimno jak diabli porywający wiatr i mgła . W dolinach temp. około 10 stopni a od 1300 m w okolicach zera , wszystkie góry w chmurach i zero widoczności . Prognozują od dziś pierwsze opady śniegu , być może jeszcze zrobi się ładnie ale nie wiadomo czy śnieg zejdzie jak go dużo napada . Mam traki ale w głowie z Maramuresz po tylu latach jazdy , jak masz szczegółowe mapy turystyczne regionu to mogę zaznaczyć szlaki w okolicach gdzie się wybierasz na lekkie moto pod warunkiem że nie zamieścisz ich gdzieś w necie po powrocie , załóż nowe dobre opony na wyjazd bo ślisko i błoto .
Powodzenia .
11.10.2015, 14:10 | #4 |
Adagioo - dzięki, pozbieram mapy i odezwę się na a. Opony mamy prawie nowe (u mnie Majtas C18 po 700 km Ukraińskiej Integracji). Zdecydowanie będziemy jeździć na lekko, jeśli pogoda totalnie się załamie to spędzimy resztę wyjazdu w pensjonacie i też będzie miło Traktujemy ten wyjazd jako zakończenie sezonu - wcześniej niestety się nie wyrobiliśmy
Pogodę obserwuję tutaj: http://www.accuweather.com/en/ro/poi...nyr=10/01/2015
11.10.2015, 17:48 | #5 |
Miasto: Zabrze
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x14tys
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 6 godz 7 min 23 s
|
Pensjun masz tutaj http://www.turistinfo.ro/viseu_de_su...ii-c44553.html Dziadek (Armoni) do dogadania po angielsku. Pensjun to zwykły dom jednorodzinny, w którym właściciele nie mieszkają, więc do dyspozycji cała kuchnia itd. Niektórzy tam zostawiają tylko lawetę, wtedy kasuje grosze rzędu 10 Lei za tydzień. Viseu de Sus to całkiem dobra baza na wypad od razu w wysokie góry. Zaraz po wjeździe do centrum jest fajny mały market. Sklep jak sklep, ale ekspedientki...
Ostatnio edytowane przez ArturS : 11.10.2015 o 21:18 |
11.10.2015, 22:02 | #6 |
Heja,
Jakie pierwsze opady śniegu? 10 dni temu w Maramureszu jeździliśmy w śniegu powyżej 1500m.n.p.m. Było zimno, deszczowo, mgliście, trafiliśmy tylko 2 słoneczne dni. Ale było fajnie
12.10.2015, 00:02 | #8 |
Miasto: RLU
Motocykl: RD04
Przebieg: niski;)
Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 22 godz 48 min 31 s
|
+1
|
12.10.2015, 08:25 | #9 |
Zakonserwowany
|
Byliśmy w okolicach Brebu Nou , Poiana Marului , Baile Herculane dlatego że w Maramuresz jest śnieg a w tamtym regionie śniegu nie było . U mnie spadało kilka cm dziś w nocy a w górach Beskidu kilkanaście . Na rumuńskiej stronie meteo masz kamerki z gór wiec wystarczy tam zaglądnąć aby wiedzieć jaka jest sytuacja w rejonie gdzie chcesz jechać .
19.10.2015, 21:48 | #10 | |
Cytat: