|
19.07.2013, 12:47 | #1 |
Mapy fotoradarów
Dzień dobry wszystkim,
czy ktoś z Was się orientuje czy istnieje mapa fotoradarów, która by działała na Garminie Montana 600? Interesują mnie kraje: Polska, Słowacja, Węgry. Podejrzewam, ze krajów bałkańskich raczej nie ma. Nie żebym został od razu posądzony o piratowanie ale jadąc ileś tam setek kiimetrów człowiek nie jest w stanie pilnować się na każdym ograniczeniu 60 czy 70 km. Z forum Garmina, o tutaj: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=9&t=2803 ściągnąlem plik na Polskę ale nie chodzi. Podejrzewam, że jako że jest na typowe samochdówki typu nuvi to z montaną mu nie w smak. Udało mi się też zaleźć Węgry ale mam w formie punktów czyli widzę je tylko na ekranie a wiem, że są rozwiązania, które mrugają, piszczą, gadają, plują na prowadzącego jak tylko się zbliża do radaru. O takie coś mi chodzi, poza pluciem oczywiście. Z góry dzięki za pomoc i proszę o wyrozumiałość, bo jestem tępakiem, jeżeli chodzi o GPS. |
|
19.07.2013, 21:22 | #2 |
trampkarz emeryt
|
Jadę w podobne rejony i też nad tematem pracuję - jak na razie przygotowałem i wgrałem kempingi na południe od PL w postaci waypointów (czyli piszczy/podświetla się jak się zbliżam).
Wgrywam do Oregona, więc u Ciebie może być tylko lepiej Poza tym to co jest na nuvi - nie ma prawa nie działać na Montanie. Jutro będę szukał fotoradarów. Jak coś potrzebujesz (oczywiście tylko z tych darmowych) to myślę że pomogę, z instrukcją łopatologiczną też Pozdrawiam zimny |
19.07.2013, 22:38 | #3 |
Zimny,
dzięki za chęć pomocy. Wysłałem Ci . Jakbyś temat ogarnął w ten weekend to byłbym dozgonnie wdzieczny, bo ja w środę wylatuję. Pozdarwiam |
|
|
|