![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Miasto: Myszków TEL502271341
Motocykl: była RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 dni 20 godz 14 min 3 s
|
![]()
Afra nic nie mówiła ale chyba jest zła bo zieje ogniem
![]() ... tak naprawdę to nie wiem czy ogniem zieje ale spalinki to się ostatnio ciepłe zrobiły. Wcześniej topiły się tylko ramki tablicy bo z gównolitu były. Teraz zaczęło wyżerać błotnik, więc czas zgłębić problem. Pytanie: winny tłumik Huzar z nalotem 30kkm czy może za bogata mieszanka? Spala około 7-8l /100, może nie mało ale lata po polach a tam się nie robi kilometrów. Wybebeszać tłumik czy szukać gdzie indziej? LWG https://photos.app.goo.gl/2gU6b1beZMoxXRF88 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Swiece pokaz. 8l po polach to normalne spalanie. Zaloz tlumik a nie pobozne zyczenie metaloplastyka hobbysty. Jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego. Ktos jednak w biurach projektowych te tlumiki projektuje do konkretnych modeli.
Silniki sie przegrzewaja przy zbyt ubogiej mieszance bo paliwo posiada rowniez wlasciwosci smarujaco/chlodzace. Stad Pb za PRL w paliwie.
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 22.11.2020 o 18:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: P-ń
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 21 godz 28 min 8 s
|
![]()
a nie należało by wymienić wełny w tłumiku? po 30kkm to pewnie już wydmuchało co miało wydmuchać i masz przelot.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Koledze w trampku się przesunął na opasce ten komin i podobnie spalił błotnik. Ale ten mój kolega to taki melepeta jest. Więc proponuję sprawdzić mocowanie komina i zrobić ewentualną korektę mocowania.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Miasto: Myszków TEL502271341
Motocykl: była RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 dni 20 godz 14 min 3 s
|
![]()
Okazało się że ja również jestem taki melepeta a przynajmniej ignorant.
Odezwałem się do producenta tłumika z pytaniem czy może pomóc, czy sprzeda wkład bo może ten się wypalił. PanHuzar uznał ze to za wcześnie na wymianę wełny, poprosił o zdjęcia mocowania tłumika ... i stwierdzając że brakuje mi blaszki z tulejką do odsunięcia komina w dół i na zewnątrz przesłał mi co trzeba na swój koszt. Te tulejkę to muszę przyznać że znalazłem u siebie ale bez blaszki (pewno ją zgubiłem targając karton po zakupie jak reksio szynkę). Tak czy owak: zabieg pomógł sam tłumik i markę Huzar polecam! pozdro. foto - właściwy montaż: https://photos.app.goo.gl/y4QWTmrcqLFGN46g8 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BANDA LUBLIN
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Lublin
Motocykl: RD04
Przebieg: Kręcony
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 5 dni 21 godz 6 min 35 s
|
![]()
Pan Huzar
![]() ![]() ![]() Ładna fota ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Dobrze ze sie udało.
Bogata mieszanka, tak na przyszłość, to przeciwieństwo wysokiej temperatury spalania. M