![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Miasto: Wola Grzymkowa
Motocykl: RD07a
Przebieg: 95000
![]() Online: 6 godz 34 s
|
![]()
Witam,
Mam pytanie, czy ktoś kiedyś próbował "reaktywować" szybkę tripmastera, polerka czy cosik? Ząb czasu ugryzł moją konkretnie... ![]() pozdr |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Strzelin
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 10 godz 27 min 10 s
|
![]()
1 - demontujemy Tripmaster - poprawiam
2 - papier ścierny 100 3 - papier ścierny wodny 4 - pasta Tempo 5 - montaż całości foto z ADVrider glasvorher.jpg glasschleifen.jpg glasfertig.jpg Pierwszą fazę prac wykonywać do momentu całkowitego usunięcia rys. Ostatnio edytowane przez Sławekk : 30.07.2013 o 13:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Miasto: Wola Grzymkowa
Motocykl: RD07a
Przebieg: 95000
![]() Online: 6 godz 34 s
|
![]()
OJojOJ, jaka szybko, lecę do Mrówki po materiały do zabiegu, jak mi wyjdzie to się pochwalę...
Dzięki Sławekk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Nie sądzę aby pomogło. Spękania są w strukturze płytki. Zanim zaczniesz szlifować i polerować spróbuj zmoczyć ją z dwóch stron lekko olejem silikonowym. Zobaczysz, że będzie efekt.
Szlifowanie papierem i polerowanie MOIM ZDANIEM nie będzie efektywne bo przy takich zabiegach musisz się dostać PONIŻEJ najgłębszych rys. matjas
![]() |
#5 | |
|
![]() Cytat:
Zapewniam cię, że szybka wyszła jak nowa . Tylko niewielkie pęknięcie na wylot pozostało, ale z tym się wiele nie zrobi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: TYCHY
Motocykl: SD02
Przebieg: 000000
![]() Online: 2 miesiące 12 godz 25 min 42 s
|
![]()
To jeszcze dajcie instrukcje jak zdemontowac szybke z obudowy tripa, jest wklejona. Wyciac, wyrwac lub moze na cieplo wylogowac szybke
![]()
![]() |
#7 |
|
![]()
Wydaje mi się, że wystarczy pociągnąć - ale nie pomnę
Jeśli jest tam lepki klej to trza improwizować ![]() Ta szyba jest po pierwszym szlifowaniu. Potem zarydzykowałem 2 szlif i wyszło O.K Ostatnio edytowane przez Sławekk : 29.07.2013 o 16:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Miasto: نيسا Nysa
Przebieg: rośnie
![]() Online: 1 miesiąc 6 godz 22 min 54 s
|
![]()
Moja była podobnie spękana papier wodny 1000, 1500 i 2000 bez demontażu filc na wiertarkę pasta scierna sonax do plastiku lub g3 i na małych obrotach polerka wyszlo calkiem calkiem może nie do końca głębokie rysy usuniete całkowicie lecz wystarczająco starczy na kilkanaście latek.Szlif bez demontażu. jak będę miał zdjęcia to wrzucę
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() |
![]() Cytat:
Moim zdaniem to jest pudrowanie syfa ![]() Przyznam szczerze, że żadnej szybki tripmastera nie poprawiałem więc poczekam na wyniki od Kojota. Jak pisałem takie spękania można trochę unieszkodliwić po prostu olejem silikonowym bez pieprzenia się w i tak nie do końca skuteczne szlifowanie i polerowanie. Gdybym miał się z tym cackać filcem itd to serio - wolałbym, jak Kazmir pisze, zrobić nową. matjas
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Matjasie.. nie kwestionuję broń Cię Panie... twojego doświadczenia w temacie.
Polerowanie szyby jest dziecinnie proste i powinno być pierwszym etapem. Szybka jest w tym miejscu wystarczająco gruba by zebrać wierzchnią warstwę, a następnie polerować . Efekt jest naprawdę dobry ![]() foto z polerowania wstawiłem na przodzie wątku - 2 post Jeśli szyby nie da się uratować, to tak jak pisze Kazmir, wycinamy i wklejamy nową. p.s Może dla lepszego rozeznania w temacie, ktoś z szanownych kolegów wstawi fotkę wklejonej nowej szybki. Widziałem już u kilku czarnuchów. Będziemy mieli pełny obraz zagadnienia i pomoże w podejmowaniu decyzji. Ostatnio edytowane przez Sławekk : 30.07.2013 o 22:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Schemat elektryczny Tripmastera | Fihu | Układ elektryczny i zapłonowy | 3 | 15.02.2013 16:07 |
błędne wskazania tripmastera | Joncio | Układ elektryczny i zapłonowy | 5 | 26.05.2011 22:22 |
Pytanie: czy jest jakis zamiennik tripmastera.. | JareG | Wszystko dla Afryki | 2 | 22.04.2008 17:53 |