|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Powoli przymierzam się do zakupu skutera. Wybór padł na Sh 125.
Szukam opinii użytkowników. Ustaliłem tylko, że do 2004 roku wychodził model na gaźniku, później wsadzili wtrysk. Ceny za gaźnikowca w tej chwili kształtują się na poziomie ok. 4000 zł w górę, za wtrysk od 5000 wzwyż. Mile widziany dobry manual. Ktoś coś? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2014
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 35 min 5 s
|
![]()
Ulubiony skuter Włochów, przez lata nr 1, to chyba dobra rekomendacja?
![]() Ja lubię skutery na 16 calowych kołach, uważam ze sh to świetny wybór. Ja tylko zapytam, czy jesteś pewny, ze chcesz 125? Ja bym celował w 250-300. Tak samo poręczny w mieście, spalanie podobne, a fanu więcej i dalej można tez skoczyć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
880220111
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Malawa k/Rzeszowa
Motocykl: XR 250R,XR 650R
![]() Online: 3 tygodni 16 godz 39 min 35 s
|
![]()
Bardzo dobry wybór,sh jest często szukanym skuterkiem..
Trwała,niezawodna i oszczędna bedziesz pan zadowolony. Miałem 2 sztuki swego czasu..
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Gilby- to skut dla 16-latka będzie, więc pojemność silnika max. 125ccm.
Pytanie mnie nurtuje co lepsze: gaźnik czy wtrysk? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
880220111
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Malawa k/Rzeszowa
Motocykl: XR 250R,XR 650R
![]() Online: 3 tygodni 16 godz 39 min 35 s
|
![]()
gażnik najmniej awaryjny
![]() |
#6 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Nie ma najmniejszych problemów z wtryskiem w hondach, żadnych. A zdecydowanie SH wypada najlepiej pod względem awaryjności na tle konkurencji. Jeżdżę Hondami SH od kiedy weszły na rynek a skuterami Hondy od 1990 roku, miałem kilka SH 150 i dwie 300. Jedyna przypadłość starszych modeli to słabe hamulce, te nowsze z tarczą z tyłu hamują zdecydowanie lepiej. Co 3 tysiaki olej co 15 napęd ( pasek i rolki ) i tyle.
Polecam z czysty sumieniem ten skuterek, nigdy mnie nie zawiódł a przejechałem nimi sporo km w korkach Romy i okolicy, to najlepszy poligon doświadczalny na testowanie awaryjności. Skuter który przejeżdża bezawaryjnie 115 tys. km w korkach jest gwarancją niezawodności.
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
No i jeżdżone dzisiaj było. Młody z bananem wrócił, ja-hmm...
Trochę sztywny zawias ( z tyłu muszę sprężynę zluzować i olej z przodu zmienić), żwawo przyspiesza i wystarczająco hamuje. Zimą zrobię serwis i opiszę więcej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Artek, a co to za szyba? Daj cynk jak sie ta szyba sprawuje, bo ja sie rozglądam za jakąś.
Pozdro Jarek |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Zamontowana jest szyba PUIG. Syn i ja mamy po 182 cm. Wieje w kask i zastanawiam się czy jej nie zdejmę. Muszę spróbować kilku ustawień i jazdy bez szyby. Dopiero 50 km na tym bzyku zrobiłem i jeszcze niewiele mogę na ten temat powiedzieć.
W lekkim szoku byłem jak odkryłem hamulec postojowy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Ja osobiście wole jak wieje zimnym w kask niż w klatę. Na lato można zdjąć. Chociaż w deszcz tez może sie przydać...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
jak |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Yamaha TTR600 vs Honda XR600R vs Honda XR650R | Wolo | Inne - dyskusja ogólna | 84 | 06.02.2018 11:38 |
Honda XL 600 LM | aciu | Inne - dyskusja ogólna | 119 | 12.07.2015 09:57 |