![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2019
Miasto: Zachodniopomorskie
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 11 godz 9 min 36 s
|
![]()
Witam wszystkich
Chciałbym zapytać czy są jakieś sprawdzone zamienniki dostępne na rynku do Afryki? Zrobiłem jedno podejście do Chińczyków, miały pasować, okazały się za długie. Podejście drugie-śruba od regulacji odchylenia kolidowała ze ssaniem. Chodzi mi o dźwignie z regulacją odchylenia najlepiej, ewentualnie jakieś wygięte. Od kilku dni szukam czegokolwiek i oprócz kopii oryginalnych lub "uniwersalnych" z Ali nie namierzyłem niczego sensownego. Pozdrawiam! Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2012
Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 9 godz 59 min 27 s
|
![]()
Vicma robi identyczne jak oryginały.
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2018
Motocykl: RD07
![]() Online: 4 dni 1 godz 22 min 49 s
|
![]()
Do XRV?
Jak tak, to ja jezdze od 2 lat na tych i jestem zadowolony: https://a.aliexpress.com/_mreO17z |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
To raczej kwestia handbara a nie klamki, bo sa lamane i raczej nie wiem czym mialyby obciac paluchy. Ale sam mam Barkbustery u siebie ze wzgledu na to, zeby mi paluchow nie polamalo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
no i? hamuje dwoma albo jednym palcem, co mam zobaczyc? moze opisz konkretnie problem jaki miałeś, a nie takie domysły, bo tak jak piszę, jeżdżę na nich od 2 lat i żadnych problemów z nimi nigdy nie zauważyłem, oprócz tego, że na głównej osi są ciut za luźno pasowane, ale w użytkowaniu to w żaden sposób nie przeszkadza.
Więc albo mam wybitnie dobry egzemplarz, z którym nic się nie dzieje, albo Ty masz wybitnie zły, choć dalej nie rozumiem problemu..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Podeprę się swoim doświadczeniem:
"...Jeździłem tą drogą setki razy, czasem kilka razy dziennie śmigam tam na jezioro. Wybił się stąd młody jelonek. Trafił paszczą w lewy handbar i dźwignię sprzęgła. Dziwnie się zawinął praktycznie mnie nie ruszając. Wyrwał mi kufer centralny wraz z mocowaniem. Zatrzymałem się kilkanaście metrów dalej. Przeżył i po chwili spier...ł samobójca jeden..." Wewnętrzna część klamki sprzęgła ma dwa dwie cienkościenne blaszki (grubości 0.5mm) w przypadku uderzenia np. gałęzi w klamkę (lub jak u mnie młodego jelonka) to handbar oryginalny dociska klamkę do palców obejmujących manetkę. U mnie uderzenie było niewielkie, miałem tylko rozcięte palce. W przypadku mocniejszego uderzenia chińska klamka obetnie palce. Tam są zwykłe noże. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Mam takie klamki. Do DR mi nie pasują. Jakby kto potrzebował to chętnie odstąpię.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
ok, teraz sytuacja stala sie jasna, dzieki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Podniesienie dźwigni hamulca tylnego. | CzarnyEZG | Hamulce, kola, opony | 8 | 16.05.2018 21:01 |
Jakwybić śrubę/oś dźwigni. Pomocy ! | Łysy | Rama, zawieszenia, napęd | 27 | 23.03.2011 01:30 |