|
GPS Wszystko co związane z elektronicznymi pomocami nawigacyjnymi. Sprzęt, mapy, porady. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
08.12.2019, 15:17 | #1 |
Zakonserwowany
|
Program
Istnieje jaki prosty program za pomocą którego można wgrać trasy i mapę do garmina 64 ? Czy tylko mapsourse.
08.12.2019, 15:19 | #2 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Nie musisz mieć programu. Jak masz mapę lub tracka to po prostu kopiujesz do odpowiedniego katalogu. Garmin w przypadku map i gpx w przypadku tracka.
|
08.12.2019, 15:47 | #3 |
Motocykl: RD03
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
Easygps polecam .....prościej się nie da.
|
09.12.2019, 08:37 | #4 |
Zakonserwowany
|
Dzięki
09.12.2019, 22:10 | #5 |
Był Fafruk- jest po ludzku
Miasto: Augustów
Motocykl: RD04
Online: 2 tygodni 5 dni 21 godz 31 min 47 s
|
Garmin basecamp?
10.12.2019, 00:49 | #6 |
Gość
Online: 0
|
tak czy siak, to jest przeciwintuicyjne, ten cały soft Garniaka. Lubię urządzenie, bo jest twarde, ale programistów to bym do Gułagu wysłał.
|
02.02.2020, 00:12 | #7 |
Autobanned.
|
Dokładnie w punkt !!! Dotyczy to każdego urządzeni Garmina!
11.12.2019, 12:02 | #8 | |
Cytat:
do konwersji prosty program GPS BABEL jeśli masz tracka np. w .kml od dłuższego już czasu używam do tworzenia trasek do łażenia, pod rower /co chyba Cię może zainteresować/, czy na moto GPSies. Wciąż się nie przekonwertowałem na tą nową platformę więc nie wiem co będzie dalej... Póki co robisz sobie trasę w GPSies jaką chcesz, ściągasz na dysk plik .gpx /pamiętaj aby był bez polskich znaków!/ i potem ładujesz go do katalogu garmina po podłączeniu urządzenia do kompa. Jak to powiedział Bukowski powyżej jest to może nie do końca superłatwe ale szczerze to trochę się nam w dupach poprzewracało bo jak pamiętam jeżdżenie z papierową mapą to było znacznie trudniej m
01.02.2020, 12:56 | #9 |
Gość
Online: 0
|
Nie chce nowego wątku zakładać, ale właśnie mnie BaseCamp do furii doprowadził.
Tyczę sobie trasę na mapie z podpiętego garmina 64. Mapa kupiona w sklepie Garmina, teoretycznie routowalna, więc nie ma lipy. 1. Nie umiem sprawić, żeby mapa ta była tez widoczna w BaseCamp bez podpinania urządzenia. 2. Jak zrobić, żebym mógł wybrać w garminie państwo przy szukaniu adresu? Mapa w urządzeniu jest, gdy robię find...select country to państwa nie ma. 3. I najwazniejsze - pracowicie wyklikałem sobie trasy, w Basecamp pięknie się wyznaczyły wzdłuż dróg. Wysłałem podróż do urządzenia i...zostały same waypointy a tracking między nimi jest po liniach prostych. help |
17.03.2021, 20:18 | #10 | |
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Online: 1 tydzień 13 godz 47 min 7 s
|
Cytat:
|
|