![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2016
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
![]() Online: 6 dni 4 godz 57 min 27 s
|
![]()
Cześć, Czarnuchy zabrałem się za regenerację i mam problem, jak patrzyłem po jakiś filmikach czy nawet instrukcji takiej krok po kroku to w każdym amortyzatorze jest wetylek którym na koniec dobija się powietrze, natomiast ja tego zaworka nie mam i nie wiem czy trzeba go w jakiś sposób dorobić czy nie robić, jeżeli ktoś by mi pomógł w rozwiązaniu problemu będę wdzięczny, i jeszcze jedno pytanie czy tłok który jest na zdjęciu muszę rozbierać do części pierwszych? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Motocykl: LC8 SuperEnduro
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 13 godz 6 min 38 s
|
![]()
Jak oddałem do regeneracji amora to ten zaworek właśnie został zamontowany. Następna regeneracja już jest tańsza bo zaworek już ma.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
![]()
Zaworek dorabiasz z wentyla od czegokolwiek (ja przy regeneracji dałem z dętki przedniej) - wklejasz go na kleju i kontrujesz nakretką od spodu.
Kiedyś na forum wrzucałem instrukcję krok po kroku z regeneracji. Ten sam zabieg opisany tutaj: https://dmmotoadventures.com/diy-afr...shock-rebuild/ Tłoka nie musisz rozbierać wydaje mi się ze porządne psikanie zmywaczem do hamulców da radę. Nie wiem jak to rozkręciłeś, ale mi nie udało się ruszyć tego jarzma na tłoku ![]() Sent from my SM-J600FN using Tapatalk
Zapraszam na YouTube , Instagram oraz Stronkę. Pozdrawaim, Dawid z DMMotoAdventures ![]() Ostatnio edytowane przez CzarnyCzarownik : 26.06.2019 o 00:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2016
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
![]() Online: 6 dni 4 godz 57 min 27 s
|
![]()
Dobra to już sobie powinienem poradzić, co do tej instrukcji to znalazłem taką samą lecz w języku polskim
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Regeneracja amortyzatora | ramoneza | Regularne czynności serwisowe | 9 | 17.02.2017 09:11 |
regeneracja tylnego amortyzatora | TOFAKT | Rama, zawieszenia, napęd | 22 | 16.04.2016 22:42 |