![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Kamieniec Wrocławski
Motocykl: XT660Z-konik garbusek
Przebieg: Ł
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 7 godz 35 min 30 s
|
![]()
Skoro się zaczęło w innym temacie
![]() Tak jak pisałem w innym temacie. Szukałem NTVki /Devilki ale wpadła mi w oko Breva zestajni Moto Guzzi.Zakochałem się ![]() Jak dla mnie klasyka ,bez zbędnych plasticzków pierdolniczków,które po rozebraniu albo nie wiadomo jak poskładać albo część popęka przy rozbieraniu. Silniki dwa do wyboru 750 albo 1100. Wtrysk/wał ,no normalnie ideał dla starszego pana ![]() Do Portugalii to tym raczej się nie wybiorę. No Właśnie ,dlaczego miałbym nie kupić Moto Guzzi ? Prostą mechanikę jakoś tam ogarniam ![]()
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Jak ja kiedyś zachorowałem na te markę to mój mechanik od GSA powiedział mi żebym porównał jakość materiałów użytych w nim do MG bo ponoć w MG w przewadze jest "szajs metal"
Ale to był GS olejak z ostatniej najlepszej wersji czyli 13 rok więc ten teges. Nie wiem czy to prawda ale tego mechanika szanuję do dziś ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Kurcze nikt ci tego nie doradzi, bo jak mówią jedne woli ogórki drugi orgodnika córki
![]() Jak się podoba bierz. Jak nie podejdzie sprzedasz . Spełnione marzenia - bezcenne ![]() ps Moj kumpel ma jakiegoś dużego turystycznego gutka ( chyba Stelvio) od kilku lat i bardzo go chwali. Bawią się też w takie projekty ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
poczytałem trochę niedawno w tym temacie i są to dobre motocykle. mimo podobieństwa 750-1100 nie są takie same.
mechanicznie mało się dzieje - czasami pocieknie główny uszczelniacz wału ale stawiam, że to w motocyklach z małymi przebiegami, które dłuuugo stały. największy deklarowany problem jest w 1100 z wyświetlaczami i immo - czyli klasyka, włoska elektryka. jak się zyebie deska to jest klapa ![]() breva1100 ma pochylony do przodu silnik żeby było więcej miejsca na kolana dla wyższych ale to Tobie nie będzie wadzić ![]() poza tym PONOĆ dobrze się je diagnozuje bo system jest otwarty. chcesz to kupuj - jak napisano, pojeździsz i zobaczysz. mi się podoba ![]() a ten wynalazek z wozem? jakieś szczegóły? To podoba mi się jeszcze bardziej ![]()
![]() |
#5 |
|
![]()
No Właśnie w stronę 750 się pochylam.
1100 GieSa miałem,za dużo to było dla mnie ![]() chodzi o pojemność
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Nie kupuj.
To nierozsądne kupować takie moto. Głupie i bez sensu. I wogóle, lepiej kupić coś rozsądnego ![]()
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
ja nigdy nie grzebalem przy MG. taka przygode tylko kilka lat temu mialem:
kumpel, starszy odemnie z 15 lat, zezlomowal swoja zgnila xj900f 1988 i zaczal sie rozgladac za czyms nowym. na codzien prowadzi serwis samochodow japonskich - kiedys kierownikowal w serwisie ASO Mazdy. zasadniczo mocno zjaponszczaly zawodnik. no i upieprzyl sobie w glowie MG California 1100. lekko mi szczena opadla bo kto jak kto ale On raczej w glebokim powazaniu mial europejska motoryzacje. znalezlismy sztuke niedaleko domu i pojechalismy ogladac. motocykl wg mnie zywy, ladnie palil i pracowal. kumpel poogladal, poszperal i mowi do mnie: jedziemy w pizdu. wsiedlismy do auta i wracamy a ten caly na wkur... mowi: ja nie bede jezdzil motocyklem z tak ch... pospawana rama! widziales te smarki?! jakby to debil spawal! i tyle mialem przygody z MG ![]()
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Oj jest cos Bulldogach musze przyznac
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Dlaczego Mitasy E07 są takie "mniej" popularne ? | paku | Hamulce, kola, opony | 29 | 07.03.2010 01:06 |