|
![]() |
#1 |
Stary nick: Kacior
![]() |
![]()
Po Shoei quest, Shoei Neotec 2, Schuberth C3 pro przyszedł czas na Schuberth C5 Globe Grey.
Zobaczymy czy będzie tak samo wygodny jak C3 Pro. Był to mój najwygodniejszy kask. Neotec 2 wspominam najgorzej. Uciska w głowę i polika mimo dobrze dobranego rozmiaru. Może głowa mało foremna ![]() Wrzucę niebawem zdjęcia⌠|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Sulejówek
Motocykl: Fiddle
![]() Online: 6 miesiące 2 tygodni 3 dni 4 godz 31 min 29 s
|
![]()
Z tego co ja pamiętam z przymiarek oraz rozmów z kilkoma osobami: jeśli pasuje na głowę shoei, to nie pasuje schuberth. I na odwrót. Więc trochę mnie nie dziwi, że źle wspominasz neotec'a
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2016
Miasto: Zagórów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 3 godz 37 min 30 s
|
![]()
Jest tak jak mówisz. Kiedyś napaliłem się na E1 od Schuberta (zawsze jeździłem w Shoei) i niestety cisnął mnie niemiłosiernie w uszy. Niestety z tego powodu sprzedałem i wróciłem do Neoteca II.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 tygodni 8 min 6 s
|
![]()
Jeździłem przez 12 lat w Shoei Hornet DS a teraz mam E1, nie mam problemów z uciskami itp. Jednak, w E1 głośność, waga oraz brak wentylacji, oraz latający daszek, który muszę podnosić aby go nie widzieć inaczej wrażenia wizualne są męczące, tego wszystkiego w HORNECIE Shoei nie było i to zaczyna mnie wkurwiać. Zachciało mi się szczękowca..... teraz bez mrugnięcia wybrałbym SHOEI i już nie szcękowca.
Ostatnio edytowane przez chomik : 08.03.2024 o 11:02 Powód: Dodano co mnie wkurwia jeszcze |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BANDA LUBLIN
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Lublin
Motocykl: RD04
Przebieg: Kręcony
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 5 dni 21 godz 7 min 0
|
![]()
Chomik uderzył w setkę. Mamy, mieliśmy jakiś kask, który spełniał oczekiwania, upodobania i zamanił nam się inny kask, który jest inny w całej swej inszosci... I to nie jest zły kask, dla kogoś, kto bierze Shoei, Arai i inne markowe, wcześniej mając budżet, jest w niebie. Ten kto wie czego chce, wie czego chce...
Ja jak założyłem na baniak C3, byłem w szoku, ale super, cichy, jak leży, wentylacja ok, blenda... No malina... Jak założyłem C4, wiem, że nie wrócę do C3... C3 leży na głowie, jak czapka z daszkiem, C4, jest zalany na głowę i dla mnie to znacząca różnica... Dla mnie plusem, w Schubercie, jest to, że mam możliwość zapakowania interkom do kasku. I jak dla mnie robi to tak dobrze, że zostanę przy tym rozwiązaniu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Może mam kwadratową głowę
![]() Rozmiar był najbardziej dobrany. Mierzyłem każdy i w Neotecu 2 cisnęło mnie w czubek czaszki i czułem się jak bym miał ciśnienie tak uciskało polika. W C3 pro tego nie było. Dlatego wybór padł znowu na Schubertach. Zobaczymy. C3 miękki a Shoei bardzo twardy środek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BANDA LUBLIN
|
![]()
Dobre te bajki, o głowie Shoei, głowie Schuberth? A głowę Arai ktoś posiada? I jak Ona ma się do wyżej wymienionych?
![]() Ten kto mnie zna osobiście, wie, że mam kwadratowy lep, łep jak koń itd. Pasuje na ten łep Arai, Schuberth, Schoei, Fox, Caberg i inne... C4 mam i też bardzo mi odpowiada, choć też już słyszałem historie jakie to dziadostwo ![]() Myślę, że C5 będzie super ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() Arai nie miałem. Ni ma w sklepie we wsi żeby przymierzyć, dlatego tylko wspomniane miałem. Też myślę że C5 będzie cycuś glancuś ![]() Ps. Chociaż Tiger ze styropianu też robił pięknie na Sr50 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Nie śmiej się, bo ja też mam taki łeb nietypowy. Shoei mnie uciskał nie do wytrzymania, C3 siadł jak plaster na pupę. Chociaż zarzekałem się, że nie dam 2 i pół tysiąca za kask to go wziąłem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BANDA LUBLIN
|
![]()
Tadzik luz
![]() C3 to dobry, choć specyficzny kask. Jeśli spodobał się Tobie, to nie przymierzaj C4, chyba, że chcesz wydać kolejna kwotę. Ja się nim cieszę i wzbraniam przed C5, choć wiem, że jak C4 będzie miał dość, to i mnie wydatek czeka. Nadal nie zgadzam się z głową Shoei i Schuberth. Bardziej chodzi moim zdaniem o wykonanie poszczególnych modeli, niż o kształt głowy. Hornet nie leżał i mi, ale Air Gt, owszem. C3 JAK PISAŁEM, jak beret, C4 jest wspaniały. Każdy kask jest inny, głowa zawsze ta sama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Schuberth Renowacja | Lakrua | Kaski | 1 | 03.11.2020 17:28 |
Schuberth sc10u | Africa Tigg | Archiwum | 3 | 19.01.2018 22:40 |