![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2013
Miasto: Poznań
Motocykl: RD03
Przebieg: dużo
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 dni 9 godz 50 min 23 s
|
![]()
W końcu udało mi się pozbierać trochę materiałów do nowego wątku!
![]() Zawsze marzyłem o własnej Afryce, na piękną wuchuchaną RD07a mnie nie stać zważywszy że mam jeszcze KTMa ![]() Po pierwsze: zaskoczyła mnie potwornie kultura pracy silnika, jak równo pracuje i jak wcale nie ma w środku gwoździ... elastycznie reaguje na gaz, wygoda i banan wciaż na 120% Po drugie: jest bardzo słaba, ale przez to nagrzewa się powoli, nie przegrzewa się wcale, co testowałem na równi z KTM 690Enduro... ![]() Po trzecie: Patiomkin zamontował parę fajnych modów: pompa paliwa z wbudowanym sterowaniem, WP amortyzator na ogonie, lampy i stelaż pod Boano... Tak to wyglądało po przywiezieniu: ![]() ![]() udało się dorwać Mivva w stanie nowym na aledrogo: ![]() ![]() Po naradzie z Motormaniakiem zdecydowałem się na zawias od Husqvarny - pasuje plug and play tylko łożyska 25/47 i wszystko pracuje idealnie: ![]() Zabawa z elektryką pod acewell, najbardziej porąbana bo schematy oryginalne nieczytelne, i specjalnie kupiłem org zegary od rd03 by zidentyfikować przewody... ![]() Zamówiona nowa owiewka od kolegi z forum, przycięta i założona dla testów: ![]() Migacze z KTMa, tan odpadły po 300km w terenie :P ![]() Przedni błotnik Plastbike, musiałem dorobić tuleje które zostały rozcięte i zrobione otwory pod błotnik: ![]() Po testach ok 150-200km wszystko się trzyma kupy :P oprócz tylnych plastików. Z tym mam temat, chciałbym przeszczepić cały ogon od RD07 z małą lampą itp, czy to duży temat? robił to ktoś? Dlatego plastiki są zdjęte i nie będą malowane... ![]() Miejsce na iPhone, Garmin 62s, tymczasowo przeszczepiony oryginalny czujnik temperatury, później wjedzie w kokpit: ![]() Czarna mamba, zbiornik będzie lakierowany i klepany w przyszłym tygodniu: ![]() ![]() ![]() Działam dalej..... ![]() ![]() ![]()
KTM 690 Enduro R + RD03 AfricaTwin Ostatnio edytowane przez kuba_astr : 09.05.2014 o 11:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Skalmierzyce
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 3 godz 13 min 58 s
|
![]()
Świetna robota, powiedz mi od jakiej huski masz zawias?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Z tego co kojarzę to jest to jakieś małe enduro. Po rozebraniu tego na kawałki zauważyłem że w środku w każdej ladze są po dwie sprężyny, mała od góry i gruba na dole. Po wlaniu 10W pracuje bardzo twardo, a w Afryce jest mega komfort. O to mi chodziło, bo WP48 jest za twarde na szosę, a w teren idealne... Ta AT będzie latać generalnie po szosach i lekkich szutrach, żadnego offu piachu czy przepraw...
![]() Brakuje mi przedniego hamulca, jest trochę za mała tarcza, ale to nie problem, będę się przygotowywał bo wsadzenia dużej tarczy i set + zacisk od innego zestawu. Teraz jest Brembo i przód spowalnia, po mocnym hamowaniu lekko blokuje koło, ale mam porównanie jak powinny pracować hamulce jak to jest w KTMie, gdzie przód jest żelazo... ![]()
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Kielce/Wawa
Motocykl: RD04
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 18 godz 17 min 27 s
|
![]()
To moja pierwsza Afra i motocykl w ogóle..
![]()
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 3 godz 16 min 40 s
|
![]() proszę ![]() ![]() Ja Gdybym motał na trójce czwórce na pewno poszedłbym w zbiornik i boczki od trampa pasuje p&p, chyba że planujesz przeloty 400km bez stacji ![]() I wzorowałbym się na wydumkach gpmucci. To na 99% najlepszy motach afryk w europie. http://www.advrider.com/forums/showt...50630&page=898
Z początku porwał mię śmiech pusty, a potem litość i trwoga. Ostatnio edytowane przez madafakinges : 09.05.2014 o 12:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Dzięki! Ale ja ten zbiornik uwielbiam, lubię duże bańki a nie lubię się zatrzymywać co chwila na stacjach... Koniecznie muszę wykombinować jakiś ekstra zadupek
![]() Z czego przeszczepić? ![]()
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 3 godz 16 min 40 s
|
![]()
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: TYCHY
Motocykl: SD02
Przebieg: 000000
![]() Online: 2 miesiące 12 godz 25 min 42 s
|
![]()
Fajne to masz, jako laik zapytam sie o przednie lampy, to jest seria czy jakies specjalne?