|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2016
Miasto: Zakopane
Motocykl: NAT
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 5 godz 11 min 55 s
|
![]()
Witam. Dla kolegi na pierwsze Moto wypatrzyliśmy sv 650 2018 z ABs . Miał ktoś do czynienia z tym sprzętem na chwile dłużej ? Pytania ogólne prędkość przelotowa , spalanie , jaka pozycja za kierownica ?
Awaryjność Dziękuje
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
a to nie jest taki Vsrom na szasę bardziej
![]() jak deauville vs transalp na przykład. jeśli takoż to sztormiaki cieszą się bardzo dobrą opinią napędowo, zaś ja słyszałem jeno, że SV650 to bardzo fajne moto na winkle itd. niestety - IMO mało kto chce zostać na dłużej przy nakedzie.
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
łe. jak koniecznie musi byc 17+17 cali to szukajcie Fazera 600 na aluminiowej ramie - wzór prowadzenia i kultury pracy silnika. Suzuki to taki japoński Fiat. na pierwsze moto Fazer wybaczy wszystkie błędy 'redukcyjno/skrzyniowe' + jakosc wykonania z innej bajki.
a co do uwagi Matjasa. najpierw byla seria SV zahaczajaca o TL - duzo, duzo pozniej zrobili na tym V-stroma. z calej tej bandy wg mnie wart uwagi jest DL1000 - ale dla nowicjusza to troche za bogato. zle traktowane V 650 Suzuki dosc szybko sie poddaje - szanowane jezdzi, ale nie lubi 'brutali'. reasumujac: Fazer 600 na alu ramie
![]() |
#4 |
BANDA LUBLIN
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Lublin
Motocykl: RD04
Przebieg: Kręcony
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 5 dni 21 godz 11 min 28 s
|
![]()
Przejechać SV i Fazerem, dwa inne oblicza motocykla...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
a nie było, że kilofazerze krzywki wałków się poddawały jakoś szybko? nie wiem jak w małym.
co zahaczało o TL - SV650? TL1000 było tylko jedno s/r, a tu mówimy o motocyklu dla świeżaka, zwykłej 650tce która de-facto jest silnikowo protoplastą V-Stroma... czy Japoński Fiat to coś złego dla początkującego?
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Kilka razy pojezdzilem SV650 po miesie i w trasie. Fajne moto ale nie docelowe.
Silnik troszeczke inaczej zestrojony niz w DL. V jedzie fajnie od dolu. Vmax okolo 200. W trasie 140-160 spokojnie mozna trzymac. Fajnie brzmi np na Leo Vinci. Pozycja taka sobie dla kogos powyzej 185+. Spalanie nieznane. Koledzy maja racje.- fazer to inne moto. Trzeba sprobowac. Ale SV polecam na 1 moto |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Jeździłem na kilku V-Stromach 650 i na DL1000.
Nie wiem co się w DL650 poddaje ale mi nigdy nic. Genialne silniki, bezproblemowe, świetnie oddające moc i elastyczne. Ale jako V-ki nie są miłośnikami kręcenia po 10 tys rpm. Słówko o DL1000 bo miałem i nieco poznałem. Oddać piecowi trzeba charakter, kopyto w środku obrotów, moment, i brutalność litrowej V-ki. Pamiętać trzeba o: spalaniu 7+ prawie zawsze, koszu sprzęgłowym do przeróbki bo można szału dostać, magnecie od którego odklejają się magnesy i trzeba to zrobić raz na stałe. A nade wszystko trzeba pogodzić się ze spapranymi mapami wtrysku na które nawet indywidualne pisanie mapy na powercommanderze niewiele pomaga ![]() Silnik 1000 w zamian jest jednak bardzo trwały, i na fabrycznych wydechach ma dzwięk że hohoho. A na dedykowanych Leo rurach - jest obłędny ![]() Fazera 600 miałem ale gaźnikowego z 2003. Nie mogłem sie dogadać z silnikiem R4. W sensie wszystko OK, jakość, praca, cały motorek - ale no nie dla mnie 4 w rzędzie. Więc w tej kwestii się nie wypowiem.. ten na alu ramie ma fajne wydechy które podgrzewają pasażera podobno ![]() Wracając do nowych SV - one mają silnik z DL650 po 2012? Jak tak to pełnia zadowolenia. Pozdrawiam zimny |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Miasto: Chorzów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 19 godz 38 min 43 s
|
![]()
Mam V-Stroma (jeszcze). To ten sam silnik co w SV650. Tylko pozycja bardziej wyprostowana - moto do turystyki. Z silnikiem nic się nie dzieje. Miałem zero problemów. Latam nim 4 lata. To trwałe motocykle.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2012
Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 10 godz 2 min 28 s
|
![]()
A ja uwielbiam R4, wolę jak mnie kobieta podnieca niż mrowienie w j..ch od silnika.
![]()
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Stalowa Wola/ MIELEC
Motocykl: TransAlp+Multistrada + Cagiva Elefant
Przebieg: hohoho
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 16 godz 56 min 5 s
|
![]()
A dla mnie nie ma nic bardziej nudnego niż japońskie R4.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Mołdawia lipiec 2018 ktoś chętny ??? | Husky | Umawianie i propozycje wyjazdów | 140 | 15.01.2019 09:54 |