|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
12.07.2021, 19:54 | #1 |
Miasto: OLKUSZ
Motocykl: XT1200Z
Online: 3 dni 3 godz 45 min 38 s
|
Pamir
Hej, na przyszły rok planujemy z kumplem wyjazd w Pamir. Gdyby ktoś był zainteresowany dołączeniem ( 1-max 2 osoby ), to zapraszam na . Motocykle to T7 i Afryka, termin wyjazdu do ustalenia ale terminy raczej wakacyjne.
|
12.07.2021, 21:33 | #2 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Może być różnie z wjazdem do Tadżyków. Obecnie się nie wjedzie a na granicy z AFG się lekko gotuje.
|
12.07.2021, 21:50 | #3 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 5 godz 18 min 56 s
|
Nic się tam nie gotuje. To tylko tak z daleka wygląda. 30 proc. Afgańczyków jest tak naprawdę Tadżykami, jest tam też trochę Uzbeków, Hazarów no i oczywiście Pasztunów, którzy stanowią większość i stanowią podstawę Talibanu. Więc gdy Talibowie zajmowali kolejne tereny to Tadżykowie afgańscy uciekli do swoich.
Delegacja Talibów spotkała się w ostatnich dniach w Moskwie z przedstawicielami FR i obiecali, że nie będą się ze swoim Talibanem pchali w dawne republiki radzieckie. Przypomne, że Talibowie mieli już swoje państwo w Afganistanie i za bardzo do ekspansji się nie pchali. Inna rzecz, że w Uzbekistanie i w Tadżykistanie są ruchy, mocno zresztą prześladowane, które chcą takiego państwa wyznaniowego u siebie. Nad tym, by nie dochodziło do przenikania czuwa rosyjska 201 Dywizja Zmotoryzowana stacjonująca w Duszanbe oraz tajemnicza chińska jednostka z nową baza w rejonie trójstyku granic (ale po tadżyckiej stronie).
13.07.2021, 09:33 | #4 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
W kirgiskiej TV trąbią o tysiącach byłych funkcjonariuszy co uciekli przed Talibami za miedzę do Tadżyków. Razgawory jak piszesz były. Ruskie na pewno łapkę na pulsie trzymają. Ale wjechać się nie wjedzie, przynajmniej na tą chwilę. Jak kolega zamiaruje pchać się tam na kołach w przyszłym roku to mam wielkie wątpliwości czy będzie to możliwe. Jak zeznał jeden rusek "w kuluarach" się mówi że w przyszłym roku do Rosji się nie wjedzie więc choćby nawet u Tadżyków był luzik to jak Myśmy przyszłoroczny plan na Ałtaj odłożyli na 2023 choć i to wątpliwe.
|
13.07.2021, 16:15 | #5 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 5 godz 18 min 56 s
|
Dziennikarze to hieny i szumowiny. Ja tam nikogo do pchania się na kołach zachęcał nie będę. We wrześniu obadam ten Afganistan z drugiej strony. Miałem zamiar wrócić tam w przyszłym roku, ale z decyzjami chyba chwilę poczekam
Tadżykistan? Stawiam, że się da w przyszłym roku. I Rosję chyba też.
14.07.2021, 00:56 | #6 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 dni 7 godz 56 min 41 s
|
Ja wyjazd w Pamir przekładam już drugi raz, tak więc wstępnie jestem zainteresowany.
|
|
|