![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: grodzisk maz
Motocykl: VARADERO SD01
![]() Online: 5 dni 2 godz 37 min 17 s
|
![]()
Jak w temacie co sądzicie o KLR-ce
ps.a tu przykładowo http://otomoto.pl/kawasaki-klr-650-M3073902.html
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa/Natolin
Motocykl: nie mam już AT
Przebieg: 99999
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 20 godz 53 min 17 s
|
![]()
A nie wolisz KLX?
Jest bardziej jakby hard ![]()
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Krosno
Motocykl: VARADERO HRC ,BMW R 1200 GS-ADV , EXC 350 F, KLR 650 c
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 7 godz 16 min 9 s
|
![]()
Mam od nowości 2003, wszystko zależy od twoich
![]() ![]()
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Moto kochane w Hameryce..chyba jeden z najbardziej popularnych singli do turystyki
![]() ![]()
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Koszalin
Motocykl: LC8 ADV była rd07
Przebieg: do uzgo
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 16 godz 23 min 40 s
|
![]()
JAk to mówią kawasaki - kawał sraki.... podpobno częsci silnikowe z gównolitu aczkolwiek znajomy lata i nie nazeka, z tym ze ma go prawie od nowości no i oleju dolewaaaaaaaaaa... oj dolewa...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
El Mariachi
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Podkarpackie
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 2 godz 12 min 15 s
|
![]() Cytat:
No i dobrze że mieszkasz tak daleko od Ryśka ![]() ![]() A tak naprawdę to fajnie radzące sobie w ofie i onie motorki z kostką majtasową potrafią naprawdę wiele. Arek zjeździł kawał krowich placków za nim Rysiek i były to obydwa modele KLX i KLR bardzo podobne. Ja na tym robiłem parę podjazdów i co mi się nie podobało to miętkość wole twardsze moto, co nie kwalifikuje go do śmietnika. Dla mnie za niski (2 metry miesa i kości). Na plus i to wielki KLX-R to start engine czego brakowało mi w starszych modelach bardziej hard. Pomieszać zębatki zamontować rurki i w trasę.
Niech moc będzie z wami ........... Ostatnio edytowane przez BLOB : 11.04.2012 o 08:11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Koszalin
Motocykl: LC8 ADV była rd07
Przebieg: do uzgo
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 16 godz 23 min 40 s
|
![]() Cytat:
Nie rozumiem twojej aluzji... Możesz nawet i komarem jechać w któąś tam strone... Napisałem ze moto nie jest złe bo znajomy sobie chwali ale jak wiekszośc singli ma coś w zapasie... jeden bierze olej drói domaga sie co sezonowego remontu itd... To ze jezdzili gdzies tam po lrowich plackach to i gdzies czytałem ze na komarach sie wybrali gdzies w czarną dupe i dojechali... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Raczyce/Wrocław
Motocykl: RD04
Przebieg: 3 ....
![]() Online: 1 miesiąc 21 godz 55 min 0
|
![]() Cytat:
luzu więcej Blob z jajem to napisał ....
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Podkarpacie
Motocykl: raczej juz nie bede mial
![]() Online: 4 tygodni 7 godz 9 min 44 s
|
![]()
W jaki sposób chcesz używać tego motocykla? Ja używałem dwa lata i mam bardzo dobre zdanie na temat motocykla ale tak jak ktos napisał KTM to to nigdy nie bedzie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Z mojej dwuletniej perspektywy użytkownika KLR 650 i przejechanych 10 tys km zacznę od plusów:
+ lżejszy, węższy i niższy od AT (mam 177 cm i był OK) + prostszy od AT (żadnych pomp paliwa, synchronizacji gaźników, padającego tripmastera itd). Po prostu jak czegoś nie ma to się nie psuje ![]() + niedoceniany przez Polski rynek i dlatego tańszy od konkurentów + sprzedawany w sieci dilereskiej w PL (wersja C) = cień szansy na kupienie czegoś bez piętnastu właścicieli i dziwnych patentów + niskie spalanie (4,5 l w trasie z kuframi) Co do minusów: - jedyna rzecz która się psuje w silniku i którą trzeba bez względu na przebieg wymienić to napinacz łańcucha wałka wyrównoważającego (tzw. doohickey kit) Wymienić należy nie na fabryczny tylko na akcesoryjny - jest kilku dostawców. Robimy to raz i zapominamy o temacie. - niewielki zbiornik 14 l - zasięg max 300 km - można kupić np. akcesoryjnego acerbisa 23 l - słabe przednie hamulce - wiadomo: jedna tarcza, gumowe przewody, wymiana na stalowy oplot nieco pomaga. - dziura energetyczna przy jeździe ok 70 km/h - na 4 biegu robi się głośny, na 5 jeszcze szarpie łańcuchem - miękkie zawieszenie z przodu bez regulacji - zostaje tylko zmiana oleju albo sprężyn na progresy (kosztowne). - mniej popularny = mniej akcesoriów i mniej fachowej wiedzy dostępnej w sieci. Część gratów kupowałem z Stanach, część musiałem dorobić (np. stelaże i gmole u Bartkowiaka) - powyżej 110/120 km/h wibracje i wiatr urywa głowę (mimo dodanej szyby) - niższa elastyczność niż w dwucylindrowcach - jak to singiel ![]() W 2011 pojechałem KLR na Krym (Opis: http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=11703). Gdybym miał powtórzyć tą trasę, wolałbym AT, które zresztą kupiłem ![]() Moto jest szalenie popularne w Kanadzie, Stanach i podobno także w Australii, produkowane od chyba połowy lat 80. bez istotnych zmian (no dobra, inne plastki - rama i silnik ten sam). To jest prosta konstrukcja, bez ambicji na bycie hard enduro. Taki osiołek do czołgania się po kiepskich drogach ![]()
"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki: Nic nie mów. Nic nie rób. Bądź nikim" - Arystoteles Ostatnio edytowane przez mikelos : 31.07.2012 o 17:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
kupić, nie kupić - oto jest pytanie? | norweg | Hamulce, kola, opony | 31 | 24.05.2013 20:00 |
MODEKA - czy warto kupić ? | wojtek II | Ciuch Afrykańczyka | 99 | 02.05.2013 08:34 |