|
14.05.2023, 20:36 | #1 |
Miasto: Maksymów
Motocykl: XL650V
Online: 2 dni 18 godz 44 min 26 s
|
Żakiczanowe pojeżdżawki szutrowe
Wymyśliłem sobie, że porobię trochę tracków w swojej okolicy (+- 200 km) poza asfaltami, bo trochę terenów fajnych w okolicy mam.
Wymodziłem tracka offem, więc pojechałem go dzisiaj przetestować. Trochę przy eksporcie się namieszało, miałem jechać po swojemu, ale stwierdziłem, że zobaczę z ciekawości gdzie mnie to zaprowadzi i pojechałem po śladzie. Pierwsze kilometry ode mnie do Annopola Ci którzy bywali u mnie na Manewrach Terenowych znają - szutry na nadwiślańskich łąkach. Potem w Annopolu tankowanie, 4 km asfaltu i znów szuter. Na początku szutry lajtowe: Akurat kwitną rzepaki, więc jeździ się w przyjemnych okolicznościach przyrody. Fajny też piasek zastąpił zwykłe ubite drogi: i dalej rzepaki... i pola: Trafiały się asfalty, ale zaraz z nich zjeżdżało się na szutry, więc nie przeszkadzały aż tak bardzo, a i trafiały się fajne rzeczy obok: Koło już ładnego kolorku piasku przybrało: Z dedykacja dla diego - co to za wyjazd bez cmentarzy, też przy szutrowej drodze: I potem znowu pola. W pewnym momencie jakiś sadownik stwierdził że droga nie jest potrzebna i należy usypać wały ziemne żeby nikt nie jeździł. Objazd znalazłem i znowu pola. W tym momencie srajfon zasygnalizował, że mam 20% baterii. Spoko, dwie godziny jazdy na osmandzie i 80% zeżarło - nie ma to jak super najlepsza marka telefonów na świecie, jabłuszko fap fap fap.... Na szczęście miałem ładowarkę. Dalej zaczęły się lasy i fajne ścieżki (na zdjęciu butelka po coli nie moja): Okolice Opola Lubelskiego to nuda i szutry tak na siłę trochę, ale nie było innej możliwości a stacja po drodze na wszelki wypadek jest. Potem wjeżdża się w super las, gdzie są super sypkie piaski. Zmodyfikowałem trochę trasę, bo wjechałem niekoniecznie w drogę dostępną publicznie w nadleśnictwie i w nowym tracku jest ok: Potem trafiłem na grodzisko w Żmijowiskach: Dalej coraz bliżej Kazimierza robiło się coraz więcej wąwozów i podjazdów. W Mięćmierzu genialna droga, ale tłumy turystów więc fotek nie strzelałem. Przez Kazimierz przebiłem się na szybko bo więcej osób niż po rybę w Lidlu przed świętami. Fotki z okolic: Dalej track poprowadził mnie za Bochotnicą w takie wąwozy, że utknąłem w wąskiej szczelinie zjazdowej w dół. Cofnąć nie wypchnę, obrócić nie obrócę. Na szczęście znaleźli się turyści, którzy mi pomogli obrócić motocykl. Sam bym albo usiadł i czekał na zbawienie, albo wracał piechotą. Upocony, umęczony pojechałem dalej i kolejny zonk. Wjechałem komuś na podwórko - facet na pewniaka mówi, że spokojnie przejadę przez strumyk i offem dolecę do jakiejś tam wioski. Jak zacząłem w tym strumyku rozjeżdżonym przez quady tanczyć na lewo i prawo, to odpuściłem i wróciłem asfaltami do domu. Naniosłem poprawki na gpx-ie i niedługo kolejne podejście żeby zrobić całość. z 220 km pierwotnego tracka zrobiłem ~130. Track dla chętnych: https://drive.google.com/file/d/1cH-...ew?usp=sharing Ostatnio edytowane przez Żaki-Czan : 16.05.2023 o 09:18 |
14.05.2023, 23:14 | #2 |
I to jest życie przez duże ŻY!
15.05.2023, 01:06 | #3 |
Motocykl: RD03
Online: 1 tydzień 9 godz 31 min 18 s
|
Bardzo fajnie. Dziękuję.
Część okolic znam z Manewrów u Ciebie, Biwakoffu oraz samodzielnych włóczęg. W weekend można zwiedzić mazowsze, lubelskie i świętokrzyskie. Świetna sprawa. |
15.05.2023, 07:39 | #4 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Szkoda że się nie ruszyłem. Następnym razem opóźnij ciut wyjazd😉.
|
15.05.2023, 09:41 | #5 |
Miasto: LPU
Motocykl: RD07a
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 3 dni 2 godz 12 min 23 s
|
Tą dłubankę ze zdjęcia ja żem dłubał Wyszła strasznie koślawo.
Fajne zdjęcia i wycieczka. Krzaczory i wąwozy w okolicach Wąwolnicy potrafią zaskoczyć. Pozdrawiam. |
15.05.2023, 09:54 | #6 |
Super
|
|
15.05.2023, 12:26 | #7 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 5 godz 18 min 56 s
|
super, dzięki. Skorzystam
15.05.2023, 17:45 | #8 |
zdjęcia się pochowały
|
|
15.05.2023, 18:53 | #9 |
Miasto: Maksymów
Motocykl: XL650V
Online: 2 dni 18 godz 44 min 26 s
|
Rano przerzucę na inny hosting bo fotosik chyba kończy swój żywot.
|
15.05.2023, 19:42 | #10 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Widzę wszystkie foty.
|
|
|