![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 3 godz 53 min 59 s
|
![]()
Wiem, że dzięki forum uda mi się zrobić najlepszą trasę.
Plan zakłada dojazd na kołach oczywiście, czy trasy TET będę używał to tego nie wiem, jak znam życie tak. Pytanie bardziej o idealną porę na taką wyprawę. Jeśli źle myślę proszę o poradę, czy mój termin jest realny, który sobie wymyśliłem na pograniczu września/października. Na chwilę obecną luźny plan obejmuje na bank okolice, w których byłem teraz. Chcę jeszcze raz zaliczyć zatokę kotorską, wcześniej Durmitor, na ile się da jechać również trasą nadmorską w drodze do Albanii więc okolice Budvy i dalej aż do gór Theth, na które jestem totalnie zafiksowany. Kolega Długi_TA dał dwa fajne traki, które pewnie uwzględnię. https://www.google.com/maps/d/edit?m...fs&usp=sharing https://www.google.com/maps/d/edit?m...F4&usp=sharing Może być tak, że pojadę solo (o ile złożę afrykę do tego czasu ![]() Ale jakby mieć jako kompana jakiegoś Czarnucha to czemu nie. Cóż, do mnie nie jest to podobne, aby tak wcześnie wszystko planować, ale tym razem chcę zrobić wyjątek.
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Po drodze do Żabjaka i P14
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Łódź
Motocykl: TA,RD04
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 2 godz 3 min 57 s
|
![]()
taka mała rada
do Żabjaka drogą 14 mnie się lepiej jechało od strony rzeki Pivy. (z Tedixem) jechałem też od Żabjaka w dół, do rzeki. A ponieważ fragment drogi jest po półce to jadąc w dół jedziesz przy krawędzi mijając się z innymi. Byłem zdrętwiały ,spietrany, spięty ze strachu . szalonej wyprawy |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 2 dni 22 godz 33 min 32 s
|
![]() Cytat:
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
![]()
mam nieodparte wrażenie, że chcecie abym w przyszłym roku bluzgał, abym musiał powiedzieć, że miałem pełno w gaciach... koledzy... Czarnuchy... typowe "czarne" charaktery...
![]() ![]() Ale gdy wrócę (oczywiście najpierw muszę pojechać) to ktoś dostanie po "czarnuchowemu" w ryj ![]()
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Łódź
Motocykl: TA,RD04
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 2 godz 3 min 57 s
|
![]()
wręcz odwrotnie
chcemy Twego szczęścia |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2023
Motocykl: Transalp 650 RD11
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 19 godz 24 min 35 s
|
![]()
Durmitor to moje ulubione miejsce w MNE, przez parę wyjazdów w tamtym kierunku udało mi się pokręcić po większości dróg w Durmitorze, nie tylko P14. Było też tak, że na jednym wyjeździe 2x przez niego przejeżdżałem, zdarzyło się, że niektóre odcinki przejechałem w jedną i drugą stronę. Jakoś nie zakonotowałem uczucia niebezpiecznej drogi. Warto przejechać też drogą przez Nedajno - punkt widokowy na kanion Susice i kanion Tary. Niedaleko "wlotu" na P14 od strony Pivy jest też Vidikovac Babina greda - to jest na odcinku TET, ale z tej strony dojazd łatwiutki. TET-em jechałem od granicy BiH - MNE do drogi P14, teraz od strony P14 droga jest poprawiona, nowy szuter. Jak daleko - nie wiem. Ale ten odcinek też jest widokowy - warto przejechać górą nad Pivą.
Dorzucam linki z wyjazdów z sąsiedniego forum, coś widzę, że zdjęcia w starszych wyjazdach otwierają się z kłopotem, więc - o ile używasz - daję też link do FB, tam się dokopiesz do zdjęć z wyjazdów. https://forum.transalpclub.pl/viewtopic.php?t=27816 https://forum.transalpclub.pl/viewtopic.php?t=28205 https://forum.transalpclub.pl/viewtopic.php?t=28698 FB https://www.facebook.com/dlugi.zbeskidu |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
|
![]()
Serdecznie dziękuję. Widzę, że będzie co oglądać/planować.
Jak jest w Albanii teraz z wjazdem w góry Theth? Czytałem, że teraz już praktycznie asfalt zamiast szutru jest i robi się komercja. Tak czy inaczej chce tam pojechać, jednakże muszę w tym roku aurę obserwować, aby dowiedzieć się, czy na przełomie września/października nie będzie tam nieprzejezdnie.
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2023
Motocykl: Transalp 650 RD11
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 19 godz 24 min 35 s
|
![]()
SH21 już w 2021r asfaltowali od przełęczy do Thet...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Polichno
Motocykl: TA
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 9 godz 15 min 14 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Bałkany - TET Czarnogóra, Albania 10-20.06 - transport | damstar | Umawianie i propozycje wyjazdów | 5 | 06.05.2022 15:01 |
Do BiH, Czarnogora i Albania 25.06 - 7 dni | krytek | Umawianie i propozycje wyjazdów | 34 | 25.05.2017 10:55 |
Albania i Czarnogóra. Dlaczego tak? | bigos | Przygotowania do wyjazdów | 41 | 10.04.2010 15:50 |