|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
29.05.2023, 00:07 | #1 |
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 23 godz 29 min 4 s
|
Triumph tiger 900 jedna gleba i po silniku
Ciekawy przypadek, gość wyglebił i urwał
- przewód chłodzący - uchwyt gmola w silniku gleba nie wygląda jakoś okazale a straty masakryczne, oglądałem te oryginalne gmole i wyglądały spoko ale w realu jest słabiutko dodatkowo sposób ich mocowania jak widać jest destrukcyjny dla silnika. |
29.05.2023, 11:11 | #2 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: FE + 2x XR
Online: 3 tygodni 2 dni 23 godz 51 min 2 s
|
Pięknie się nadział na czubek leżącego drzewa, chyba tylko osłona z blachy by uchroniła przed takim "szpikulcem". Całe jego szczęście, że przyjął to sprzęt a nie piszczel
|
29.05.2023, 11:27 | #3 |
Czego się dziwić w gruncie rzeczy.
To są bulwarowe motocykle - autostrada, trochę szutru. To ze taki Tarres potrafi tym jeździć i latać na przykład nie robi czegokolwiek dla zwykłego człowieka. Tylko marketingowy bełkot. W każdym ze współczesnych enduro jest za dużo wszystkiego: koni, kilogramów, wystających elementów których nie ma jak osłonić. 10 razy przejedziesz a raz się to skończy tak właśnie. Dla mnie taki Tiger nie różni się niczym od Vstroma, tzn jest tak samo zajebiscie TERENOWY.
29.05.2023, 12:46 | #4 | |
trampkarz emeryt
|
Cytat:
https://youtu.be/DxlYQumjI9o Cyt. "Made for every terrain. Stones. Gravel. Off-road. No problem!" Z tym Tigerem przykra sprawa ale tak bywa. Masa, prędkość, nagłe jej wytracenie. A motocykl to konstrukcja przystosowana na szutry i takie tam, nie zaś forsowanie grubych gałęzi. V-Strom natomiast, matjasie, jest bardziej TERENOWY. Wiesz dlaczego? Bo ma gorsze zawieszenia, więc naprawdę nie rozpędzisz się za bardzo. Znam, wiem. A jak się nie rozpędzisz to przy glebie zniszczenia będą mniejsze. I w ten sposób, zajedziesz dalej Pozdr zimny |
|
29.05.2023, 13:34 | #5 |
Nie chce psuć wątku ale udać tym tropem to najbardziej terenowa jest moja NTV
29.05.2023, 14:29 | #6 |
trampkarz emeryt
|
Obaj doskonale wiemy, że swoja pędzoną wałem mydelniczką przejedziesz 95-98% tego co wszystkie motocykle tzw. adwenczer, ciężkie enduro turystyczne itp.
Taka jest prawda ale nie śmiecimy w wątku już.. |
29.05.2023, 20:16 | #7 |
Chyba wszystkie czynniki złożyły się na całość. Płyta po silnikiem i gmole z gó...itu (być może całkiem inny design do wcześniejszej wersji) bo prędkość żadna. Kilka lat temu z kolegami lataliśmy po terenie TT800XC i nie był łatwo. Sam mam jeszcze TT 800xc, który wiele może opowiedzieć i być może nawet na tym forum jest jeszcze sprzęt, który kolega poskładał, dużo przejechał w terenie a później sprzedał...... tak że ten
|
|
29.05.2023, 13:37 | #8 |
Podziwiam takich riderów. Za wszystko. Za siłę, za technikę, za brawurę, za bezmyślność i za naiwność. I każda z tych cech musi chociaż w jakimś kawałku tkwić w każdym próbującym klocem jeździć poza asfaltem.
29.05.2023, 22:07 | #9 | |
BANDA LUBLIN
Miasto: Lublin
Motocykl: RD04
Przebieg: Kręcony
Online: 3 miesiące 2 tygodni 5 dni 11 min 2 s
|
Cytat:
Ja też byłem takim riderem... Jednak to były inne czasy, inna kasa, brak kasy na inne moto i jeden motocykl taki, jak Xrv, miał być uniwersalny i dać radę wszędzie. I nie zawsze było miło i przyjemnie... Koleś miał pechą i szkoda, bo słychać, że sympatyczny facet. |
|
29.05.2023, 22:16 | #10 |
Żeby nie było, że polski hejt. Chyba każdy tutaj sie zagalopował nie raz i nie dwa. Ja tylko mówię, że są lepsze motocykle do tego a ten cały adwęczór to trochę nabijanie nas, konsumentów w butelkę.
|