|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
20.12.2016, 09:37 | #1 |
Motocykl: RD03
Online: 1 godz 26 min 13 s
|
Maroko-Sahara Zachodnia przez Francję, Hiszpanię, Portugalię, luksemburg
Maroko-Sahara Zachodnia przez Francję, Hiszpanię, Portugalię, luksemburg
Witam wszystkich serdecznie. Poszukuje ekipy na wspólne wyjazdy samochodowe. W tym roku planujemy wyjazd przez kraje ,które są przedstawione w nagłówku. Miała być Azja Centralna, ale myślę,ze ją przełożę na przyszły rok. Jeździmy rodzinnie, ja zona i dwie córki (5 i 9 lat). Tym się różnimy od większości osób , które podróżują. Nie mamy wypasionej fury 4x4, ale jakoś sobie radzimy. I wraz z wiekiem, kiedy córcie rosną, apetyt na wyjazdy wzrasta. Możliwości są coraz większe. W ubiegłym roku pojechaliśmy na Zakaukazie do Gruzji i Armenii, przez Albanię, Macedonię, Grecję i Turcję itd. Jechaliśmy sami. Prawie 1,5 miesiąca wspanialej przygody. Spaliśmy czasami na dziko, w górach, czasami na campingach. Różnie bywało. Poprzedni rok Bałkany. I jeszcze kilka wyjazdów. Organizuje z przerwami wyjazdy od 15 lat. Najpierw jeździliśmy sami z żoną, teraz z cala rodzina. Byliśmy w Chinach, Mongolii itd. Przedstawiam się, żeby było wiadomo, ze mamy jakieś tam doświadczenie w podróżach. No właśnie szukamy osób na wspólne wyjazdy. Wiadomo, żeby było bezpieczniej oraz raźniej w podróży. Moje dzieciaki są zaprawione w bojach. Jednak staram się organizować tak wyjazdy, żeby nie było tylko samej jazdy. Zwiedzanie przyjemności etc. W te wakacje, chcemy ruszyć do Maroka i Sahary Zachodniej, zwiedzając trasę po drodze. Czy ktoś byłby chętny? Na całą lub część trasy. Wyjazd około 1,5 miesiąca w wakacje. Koniec czerwca/początek lipca wyjazd. Trasa jest już opracowana, kilka szczegółów do doprecyzowania. |
20.12.2016, 09:43 | #2 |
Konto zamknięte na stałe
Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 7 godz 52 min 54 s
|
Wszystko brzmi fajnie, tylko gdzie tu miejsce na motocykle? Bo wiesz na jakim forum piszesz, prawda?
PS Bez wizyty w powitalni to jakoś tak nie bardzo to wszystko wygląda. Brakuje tylko linka do strony z komercyjną oferą wyjazdową.
Konto zamknięte na stałe. Ostatnio edytowane przez Neo : 20.12.2016 o 09:46 Powód: Powitalnia... |
20.12.2016, 13:04 | #3 | |
|
Cytat:
Wyjazd nie komercyjny. Moja niewiasta mi marudzi, ze niebezpiecznie, ze to ze tamto. Trudno jej racji odmówić. Jeden facet i trzy kobitki. Nigdy nic się nie stało podczas wyjazdów, ale licho nie śpi. W kupie raźniej. Wiadomo. |
|
20.12.2016, 13:21 | #4 |
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
Aki
W powitalni pasowalo by cos napisac o sobie. Jak na FAT szukamy chetnych na wyjazd, to zazwyczaj tez piszemy o planowanym terminie wyjazdu. Ty szukasz chetnych na wyjazd w tym roku, wiec zostaje jakies 10 dni do konca roku, wiec chyba ciezko bedzie kogos znalesc, zrobic wizy itp.
21.12.2016, 19:32 | #5 |
Aki napisał-wyjazd koniec czerwca,początek lipca.
Czytać ze zrozumieniem.
21.12.2016, 21:45 | #6 | ||
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
Napisal
Cytat:
Cytat:
Do Maroka najlepiej jesienia, lub wiosna, Sahara Zachodnia- ciezko powiedziec, bo tam przecie znikt nie ejzdzi, noc nie ma oprocz, fajnego wybrzeza, ja bylem kilka razy i zawsze trnazytem. Na pewno bardzo tam wieje.
22.12.2016, 09:21 | #7 | |
|
Cytat:
Chciałem wrócić Samara-Zag ale brak info o przejezdności tą drogą, a w zasadzie, że tylko 4x4 z przewodnikiem, bo inaczej wojsko nie przepuści. Dlatego odpuściłem, zważywszy na fakt, że nic piorunującego tam nie ma. Takie "nic" na Saharze ma swój urok. Może, ktoś się wypowie kto był, widział. |
|
22.12.2016, 13:17 | #8 |
Miasto: Podlasie
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 21 godz 49 min 27 s
|
Czytaliście "wszystkie ziarnka piasku" Bartka Sabeli? O Saharze Zachodniej?
|
22.12.2016, 13:48 | #9 |
Online: 1 tydzień 6 dni 3 godz 21 min 39 s
|
o kurcza - termin czerwiec lipiec na WS i Maroko - gratuluje
Zainwestuj w klimatyzację postojową i sprawdź czy masz wydajną chłodnicę do samochodu Człowieku - z WS to ludzie sp..ją już w kwietniu na północ Noo chyba że mówiąc Maroko masz na myśli Agadir |
23.12.2016, 10:09 | #10 |
|
Mialem w planach zakupic tą pozycje, ale w madrych internetach znalazlem to: https://www.youtube.com/watch?v=TvXHD2_WtYU Zrezygnowalem z zakupu. Oczywiscie skontaktowalem sie z Uriukem, zeby zasiegnąć info. |
|
|